Aplikacije in dodatni programi
21.06.2016 09:35

Deli z drugimi:

Share

10 nepogrešljivih aplikacij za (bodoče) starše

Naloga mame/očeta zna biti zelo zahtevna in to še posebej v začetnih fazah. Po pisanju portala Computerworld smo za vas pripravili 10 zanimivih in predvsem uporabnih aplikacij, ki vam lahko morda nekoliko pomagajo pri opravljanju najlepšega poklica na svetu.
Full Term
Full Term
  1. Full term – Najbolj uporabljen in priporočen “timer” popadkov na svetu! Brezplačna aplikacija (Android in iOS), ki meri trajanje popadkov, jakost le-teh in časovne intervale med popadki, bodoči starši pa lahko preko aplikacije spremljajo brcanje in aktivnost njihovih malčkov.
  2. Baby Tracker – Brezplačna aplikacija (Android in iOS), ki spremlja kdaj se otrok prehranjuje, kdaj spi, kdaj je se mu menja plenica, kako hitro otrok raste, koliko tehta itd. Polna verzija aplikacije pa odstrani nadležne oglase in omogoča analizo podatkov.
  3. Keepy – Glede na to, da otroci neprestano umetniško ustvarjajo, starši pa po eni strani nočejo zamuditi nobene rizbice, po drugi strani pa težko dohajajo vse te umetnine, je Keepy aplikacija, ki za vedno shrani (digitalno verzijo) dela ob katerem lahko posnamete celo avdio razlago. Slike lahko delite in natisnete albume, je pa prvih 5 slik na mesec brezplačnih, nato pa je potrebna naročnina (letna znaša 9,99$). (Android in iOS)
  4. Groovebook – Vsak si želi na tone slik svojega otroka praktično vsak dan njegovega odraščanja kajne? Groovebook bo za 2,99$ mesečno uporabniku aplikacije poslal album s stotimi slikami, ki jih izbere in jih nato lahko iztrga iz albuma (ki je temu že prilagojen) ter tako deli ali uokviri fotografije otrok. (Android in iOS)
  5. Cozy Familiy Organizer – Življenje novopečenih “atijev” ni mačji kašelj kajne? Aplikacija vam omogoča konstrukcijo družinskega koledarja (vsak član družine ima svojo barvo), potem nakupovalnih seznamov in seznamov opravil. Dodatno lahko z aplikacijo shranjujete fotografije in dodajate opombe. Aplikacija se samodejno sinhronizira med različnimi napravami in tako poskrbi za družinsko usklajenost. (Android in iOS)
  6. 1 Second Everyday – Aplikacija (Android in iOS), ki z uporabnikovih sekundnih videov izdela kolaž tedenskih, mesečnih, letnih video dnevnikov. Izberete sekundni segment videa z vašimi otroki vsak dan in čez 2 leti dobite čudovit kolaž nepozabnih trenutkov. Več v priloženem videu.
  7. MamaBear Family Safety – Ne, aplikacija ni zgolj za mame kot pravi ime! Aplikacija (Android in iOS) omogoča spremljanje nekoliko bolj odraslega otroka, ki že “svobodno” tava po svetu. Lokacija, morebitno prekoračenje omejitev hitrosti, raba SMS sporočil in družbenih omrežij, vse to lahko preko aplikacije spremljate. Mogoče malenkost pretiravanja?
  8. MyHomework Student Plannner – Primarno aplikcaija za otroke in njihovo organizacijo, vendar lahko tudi starši lažje spremljalo naloge in zadolžitve otrok, saj se aplikacija samodejno sinhronizira preko večih naprav. Urnik predavanj, datumi testov z alarmi najbljižjih prihajajočih testov itd. Torej nič več izgovorov za otroke. (Android in iOS)
  9. ChoreMonster – Aplikacija cilja na spodbujanje otrok pri hišnih opravilih. Dejansko gre za dve ločeni aplikaciji (ena za otroke in ena za starše). Starši ustvarijo sznam opravil in nagrad za opravljene naloge ter točkovnik vrednosti posameznih opravil. Otrok vidi seznam, izbere opravilo in prejme nagrado. Aplikacija bi naj bila prilagojena za starost otrok od 4 do 12 let. (Android in iOS)
  10. College Packing List – Ko pride čas, da otrok, ki sedaj to več ni, zapusti gnezdece in se odpravi študirat, potem je čas za skrbno načrtovano pakiranje. Brezplačna aplikacija (Android in iOS) poskrbi za sezname nujnih stvari za kuhinjo, študij, pisalno mizo itd., po potrebi pa lahko dodate tudi svoj lasten seznam.

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več