Aplikacije in dodatni programi
14.07.2016 14:24
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 najboljših aplikacij za zmenke

Iščete sorodno dušo, bi radi spoznali nove in zanimive ljudi s podobnimi interesi kot so vaši, ali pa vam je zgolj dolgčas? Za vas smo pripravili izbor sedmih najboljši aplikacij, ki vam lahko pomagajo, vsaka na svoj poseben način.
Tinder
Tinder
  1. Tinder – Pogoji uporabe: Facebook račun in starost 18+. Po tem, ko nastavite profil (slike, biografijo, morebitno povezavo z Instagram računom, podatke o šolanju/zaposlitvi) in ko nastavite preference, torej ali želite spoznati moške ali ženske in kakšen radius glede na vašo lokacijo naj Tinder zaobjame, se prava zabava začne. Tinder vam kaže slike uporabnikov glede na nastavljeni radius razdalje, vaša odločitev pa je ali podrsate levo (“ni mi všeč), ali desno (“mi je všeč”), morebiti pa celo navzgor (“super like”). Ko je “všečnost” obojestranska, torej ko vi in nekdo drug podrsate desno, se vam pojavi okno, kjer se lahko začne pogovor, ki pa se lahko razvije v mnogo več. (iOS in Android)
  2. OkCupid – Najprej izpolnite obširen profil, kjer razkrijete sebe in izpostavite želje glede vaših potencialni “sorodnih duš” in OkCupid ustvari procentno kompatibilnost. Dobra plat aplikacije je, da ne potrebujete Facebook računa. Torej aplikacija glede na vaš profil poišče uporabnike, ki naj bi bili bolj ali manj idealni za vas. Razen tega, da so profili bolj izčrpni, da takoj izveste več o uporabnikih, je precej dejavnosti glede aplikacije omejenih na plačljivo nadgradnjo. Prav tako vam lahko vsak pošilja sporočila, brez neke recipročne potrditve. Torej velik minus napram Tinderju. (iOS in Android)
  3. Coffe Meets Bagel Po urejenm profilu in nastavljenih preferencah (med drugim tudi religijske in etnične), vam aplikacija pošlje en “bagel” na dan, ki je v resnici profil potencialnega uporabnika, ki naj bi se z vami ujemal. Podobno kot Tinder, se tukaj odločite ali vam je ta uporabnik všeč ali ne in ob obojestranskem ujemanju se odpre privatni pogovor, ki pa se po osmih dneh zapre, ne glede na vse. Prislužite pa si lahko tudi dodatne “beans”, ki vam omogočijo posebne funkcije aplikacije. Ta časovni rok ustvari nek pritisk, da se bolj intenzivno potrudi za vzpostavitev dejanskega, fizičnega stika. (iOS)
  4. Hinge Aplikacija precej podobna Tinderju, lahko bi rekli “mlajša sestra Tinderja”, ki pa močno bazira na Facebooku in tamkajšnjih povezavah. Hinge vam postavlja simpatična vprašanj, vas spoznava in tako avtonomno predlaga potencialna ujemanja. Spet je za komunikacijo potrebna obejstranska potrditev, kar je precej zaželeno znotraj zmenkarskih aplikacij, hkrati pa Hinge išče potencialne povezave zgolj med prijatelji, prijatelji prijateljov itd. Slednja specifika zna biti nekoliko omejevala, saj vam potemtakem lahko zmanjka potencialnih ujemanj v zelo kratkem času, odvisno od velikosti vašega socialnega omrežja. (iOS in Android)
  5. Tastebuds Aplikacija, ki kompatibilnost uporabnikov fokusira na glasbeni okus. Med raziskovanjem profilov in dostopnih informacij o nosilcih profilov (tudi glasbeni izseki in predvsem glasbene preference) lahko “všečkate” ali enostavno preskočite uporabnike. Aplikacija omogoča pošiljanje sporočil ali pesmi pred ujemanjem ter tudi po ujemanju. Če torej iščete sorodno dušo z enakim glasbenim okusom, je aplikacija Tastebuds prava za vas. (iOS)
  6. Match.com Facebook prijava ni potrebna, je pa zato potrebna nekoliko dolgotrajna prijava, kjer je potrebno dodati slike, odgovoriti na nekaj vprašanj o preferencah in seveda ustvariti up. ime in geslo. Glavna ideja aplikacije je pošiljanje “winkov” uporabnikom iz podatkovne baze Match.com. Če želite dejansko izkoristiti aplikacijo pa je potrebna naročnina, ki znača približno 20 eur na mesec (minimalno 6 mescev), kar pa je velik znesek, glede na konkurenco. Premium naročnina vam sicer omogoča vpogled v podatke o uporabnikih, ki so zainteresirani za vas in številne druge možnosti, vendar je vprašanje ali je znesek realen? (iOS in Android)
  7. Bumble Aplikacija, ki spreminja pravila igre! Ob ujemanju so ženske tiste, ki morajo prve poslati sporočilo moškemu. Torej dobra novica za moške? Ob istospolnem ujemanju pa lahko oba uporabnika naredita prvi korak. Torej vse ženske, ki še vedno prisegate na “moške gentlemane”, Bumble verjetno ni najboljša izbira za vas. (iOS in Android)

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več