Aplikacije in dodatni programi
23.02.2018 10:30
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše aplikacije z obogateno resničnostjo

..Za uživanje v navidezni in obogateni resničnosti ne potrebujete dragih računalnikov in VR-čelad, ampak je dovolj že vaš pametni telefon..
Najboljše aplikacije z obogateno resničnostjo
Najboljše aplikacije z obogateno resničnostjo

Vse več proizvajalcev mobilnih naprav je začelo dajati velik poudarek na obogateno in navidezno resničnost. Vendar pa za izkušnjo v virtualnih svetovih ni treba nujno iti v trgovino po nov telefon. Aplikacije, ki vsebujejo navidezno resničnost, torej aplikacije, v katerih se pojavljajo digitalne vsebine prek resničnih fotografij in posnetkov, ali aplikacije, ki kombinirajo resnične in virtualne elemente, lahko danes že najdemo tako za Applove kot androidne mobilne naprave. Si želite tudi vi preizkusiti katero izmed njih? Predstavljamo vam devet najbolj zanimivih, uporabnih in zabavnih aplikacij in iger, ki delujejo na osnovi obogatene oziroma navidezne resničnosti.

Google Translate

Googlova, sicer izjemno uporabna aplikacija, na prvi pogled res ne daje kakšnega posebej napredenega vtisa. A v resnici je zelo. Z uporabo kamere telefona lahko namreč prebere besede v okolici in jih v realnem času prevede. Vse, kar morate narediti, je, da usmerite kamero v izbrano besedilo, na primer na embalaži izdelka ali napis v reviji, izberete jezik in se čudite prevajalski »čarovniji«.

Pokemon Go

Če še niste spoznali igre Pokemon Go, je zdaj skrajni čas, da jo. Tako vsaj pravijo milijoni navdušencev, ki igri namenjajo ure in ure svojega časa. V igri resnično okolje postane zemljevid igre, ki ga naseljujejo simpatični pokemoni na čelu s simpatičnim Pikachujem, vaša naloga pa je, da jih čim več ulovite v svojo vrečo. To počnete prek zaslona na telefonu, kjer se pokemoni izrisujejo v resničnem okolju.

InkHunter

Ljubitelji tetovaž ste se zagotovo že znašli v situaciji, ko ste zagledali podobo, ki vam je bila všeč, in se vprašali, kako bi bila videti na vašem telesu. Pri tem vam lahko pomaga aplikacija InkHunter, ki vam prek kamere telefona pokaže, kako bi bil določen tatu videti na vaši roki, nogi ali kateremkoli drugem delu telesa. Uporabite lahko že obstoječe dizajne ali pa oblikujete svojega.

Snapchat

Snapchat je ena najbolj priljubljenih aplikacij za pošiljanje slikovno podprtih sporočil, ki čez nekaj časa “izginejo”. Najbolj priljubljena funkcionalnost aplikacije pa je verjetno, da uporabnikom omogoča virtualne transformacije obraza z različnimi filtri. Ravno ti so lahko sredstvo večurne zabave za vse starostne skupine uporabnikov. Nekateri filtri spreminjajo glas, drugi obraz, tretji pa okolico.

Ikea Catalog

Izleti v Ikeo so postali prava stalnica družin, ki kupujejo nove stvari, opremljajo domove ali pa zgolj radi gledajo novosti na področju notranjega dizajna. Ko se sprehajamo po Ikei, ideje o preureditvi doma kar dežujejo. Težava pa velikokrat nastane, ker ne vemo, ali bo kos pohištva, ki nam je padel v oči, tudi v resnici pasal v naš dom. To rešuje aplikacija Ikea Catalog, s katero lahko virtualno preverimo, kako je na primer določena omara videti v naši spalnici in fotelj v dnevni sobi. Opremljanje doma s to aplikacijo tako postane zabavno kot igranje Simsov.

Ingress

Ingress je praktično enaka igra kot Pokemon Go, le da je nekoliko starejša in ni nikoli doživela takšne množične priljubljenosti. Vizualno ni povsem na nivoju Pokemona Go, a ima po navedbah svojih privržencev precej bolj dodelan sistem. Če torej želite preizkusiti nekoliko bolj kompleksno različico Pokemona Go, je Ingress prava izbira.

Nighty Sky

Ni lepšega kot sproščeno ležanje na travniku in opazovanje zvezd na nebu. Zlasti v paru z ljubljeno osebo. To pa lahko še bolj navdušite, če ji znate našteti in pokazati ozvezdja pred vašimi očmi. Ker to ni mačji kašelj in se med zvezdami lahko hitro izgubite, si pri tem lahko pomagate z aplikacijo Night Sky. Ta vam s pomočjo GPS-a glede na vašo lokacijo pove, katero ozvezdje se nahaja nad vami. Vse, kar morate narediti, je, da telefon z vklopljeno aplikacijo usmerite proti nebu.

Transparent Earth

Zelo preprosta aplikacija, ki odgovori na eno najbolj pogostih vprašanj, ki si ga je zagotovo zastavil že vsak od nas: “Kaj bi se zgodilo, če bi v tla zvrtali luknjo in skoznjo prišli ven na drugi strani sveta?”. Aplikacija Transparent Earth vam namreč na vsakem koraku točno pokaže, kaj se nahaja na drugi strani Zemlje.

Quiver – 3D Coloring

Quiver je zagotovo ena najboljših aplikacij za otroke, saj lahko pretvori pobarvanke v 3D okolje. Uporabniki lahko tako v aplikaciji pobarvajo 3D like, s katerimi potem lahko tudi igrajo različne mini igre.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več