Aplikacije in dodatni programi
26.08.2017 14:04
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacija za najbolj skrbne starše

Aplikacija za najbolj skrbne starše
Aplikacija za najbolj skrbne starše

Nick Herbert je našel dokaj nenavadno rešitev problema, s katerim se sooča večina staršev, ko njihov otrok prehaja v obdobje mladostništva – kako pripraviti otroke, da odgovorijo na SMS sporočilo? Ko je Herbertov sin dopolnil 12 let, je dobil več “svobode” s strani staršev, vendar mu je oče postavil en pogoj: javljanje preko telefona, večkrat dnevno. Kot tipičen predstavnik svoje generacije je sin Ben velikokrat bil preveč zaseden z igranjem igric s svojimi prijatelji in telefon je tako sameval, poleg tega pa je bil pogosto nastavljen na tihi način.

Zaskrbljeni Nick je brez uspeha pošiljal sporočilo za sporočilom in upal na odgovor s strani sina. Vse to je bilo zaman, saj je telefon še naprej čakal v tišini brez obvestil, klicev ali SMS sporočil. Herbert je za CBS News povedal, da je lansko poletje vseskozi razmišljal kaj bi lahko storil, da bi ta problem odpravil, hkrati pa si je želel pomagati drugim. “Vseskozi ga skušam dobiti in najti, on pa nič”, razlaga Herbert, kako je vsakodnevno iskanje njegovega sina Bena.

Takrat se je Herbert spomnil aplikacije ReplyASAP, ki omogoča pošiljanje urgentnih sporočil, ki jih ni moč ignorirati. Herbert je razložil, da je njegova ideja temeljila na tem, da si je želel pošiljati alarme na sinov telefon. “Alarm se sliši tudi, ko je telefon nastavljen na tihi način. Zakaj recimo jaz ne bi mogel sprožiti alarm na sinovem telefonu?”.

Najel je enega od prijateljev, s katerim sta razvila aplikacijo, ki sproži alarm, ki deluje tako dolgo, odkler prejemnik ne prebere sporočila. Za to, da aplikacija deluje tako kot mora, morata tako starš kot otrok oba prenesti aplikacijo. Ko otrok sprejme povabilo za prenos aplikacije, lahko obe strani začneta s pošiljanjem “ASAP” sporočil.

Aplikacija je sicer v svoji osnovni obliki brezplačna, vendar bodo uporabniki morali plačati 1.27 dolarjev, odvisno od števila povezav, ki si jih želijo povezati. Ko je “ASAP” sporočilo doseglo svoj cilj, aplikacija prevzame nadzor nad ekranom in prekine karkoli uporabnik počne. Sproži se alarm – tudi, če je telefon nastavljen an tihi način – in za to, da bi lahko prejemnik prekinil alarm, mora lastnoročno prekini alarm. Pošiljatelj nato prejme obvestilo, odvisno od tega, kakšne nastavitve je izbral.

“Upam, da jo ljudje v moji situaciji uporabljajo”, pravi Herbert. “Do danes sem srečal že nešteto ljudi, ki se srečujejo s podobnimi težavami. Imajo mladostnika, ki ne odgovarja ničemur. Torej je potrebno nekaj storiti”, še dodaja. To ni aplikacija, ki bi bila namenjena utrujanju otrok, ampak si je Herbert zamislil uporabo te aplikacije zgolj v najnujnejših primerih. “Sam sem sinu povedal, da če je karkoli nujnega, naj mi pošlje ASAP alarm, če pa slučajno išče nogavice v svoji sobi in jih ne najde, naj pošlje kar navaden SMS in jaz bom odgovoril, ko bom utegnil”.

Po osmih mesecih razvoja je aplikacija ReplyASAP končno zaživela za Android naprave pred dvema tednoma. iOS verzija pa je prav tako v zadnjih fazah in jo lahko pričakujemo v pirhodnjih tednih. Določene recenzije na Google Play trgovini sicer izpostavljajo določene probleme z dostopom, vendar Herbert trdi, da so težave že bile odpravljene.

Kljub temu, da je Herbert ustvaril aplikacijo z glavnim fokusom na otroke in družine, upa, da bo aplikacija kmalu prerasla svoje sedanje meje. Ideja je, da bi aplikacijo uporabljali tudi v službah, kjer recimo nekoga potrebujemo takoj in bi mu preko ReplyASAP aplikacije lahko poslali poziv.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več