Aplikacije in dodatni programi
29.05.2018 12:27

Deli z drugimi:

Share

Aplikacije, s katero vam nobena stvar ne uide iz glave (telefona)

Aplikacije, s katero vam nobena stvar ne uide iz glave (telefona)
Aplikacije, s katero vam nobena stvar ne uide iz glave (telefona)

Wi-Fi napis na routerju? Slika! Ljubek pulover v trgovini? Slika! Vabilo na zabavo? Slika! Super ideja za rojstnodnevno vabilo za mamo? Slika! Če se vam karkoli od tega sliši domače, potem zagotovo uporabljate kamero vašega telefona “za delanje foto zapiskov” pogosteje kot za delanje pravih, pisanih zapiskov kajne? Če spadate med ljudi vizualnega tipa, potem mogoče ne bi bilo slabo preizkusiti nove aplikacije Collections, ki brez težav nadomesti galerijo vašega telefona. Roko na srce, v njej se pogosto najdemo več “stare šare” kot na kakšnem podstrešju starega doma.

Verjetno boste takoj rekli, da to kar smo vam seda na kratko predstavili, dela že Pinterest. Ja, lahko bi rekli tudi tako, vendar je uporaba Pinteresta “težka”. Ne govorimo o težavnosti uporabe aplikacije, temveč obsegu same aplikacije. Znotraj Pinteresta obstaja na milijone zbirk in fotografij, med katerimi lahko zbiramo in iščemo. Da ne bo pomote, mi ne želimo kritizirati Pinteresta, temveč zgolj želimo ponuditi alternativo, ki je preprosta za uporabo in vam ne bo vzela preveč časa (če vam seveda Pinterest vzame toliko več).

Aplikacija Collections spada med tiste klasične, minimalistične aplikacije s preprostim uporabniškim vmesnikom, ki vam pomaga bolje organizirati fotografije, ki ste jih posneli zgolj tako, “spotoma”. Ideje, mentalne zapiske, ali karkoli tretjega, kar bi sicer pristalo nekje izgubljeno v galeriji. Recimo razna oblačila, restavracije mimo katerih ste hodili pa bi se še kdaj vrnili, ideje za darila, dizajn hiš, najboljše fotografije vaših hišnih ljubljenčkov, dogodkov, ali raznih inspirativnih fotografij iz potovanja.

Za razliko klasične galerije na vaših telefonih, kjer se fotografije hitro izgubijo v zbirki ostalih, aplikacija Collections omogoča kratke opombe – recimo podatke o ceni, ali druge pomembne informacije, ki si jih želite zapomniti. Na tretji sliki lahko vidimo, kako to zgleda v praksi.

Aplikacijo je razvila ekipa neodvisnih razvijalcev, in sicer sta bila to Emile Bennett in Dave Roberts, ki živita in delujeta v Chamonixu Franciji in Liverpoolu, Angliji. Ideja za aplikacijo naj bi prišla sta strani Bennettove, ki se je pogosto znašla v situaciji, ko se je sprehajal po ulicah in je vedno opazila kakšne čevlje ali kos oblačila, ampak jih je po tem, ko jih je fotografirala s kamero telefona, enostavno “izgubila” v množici fotografij v galeriji. Odločila se je, da temu naredi konec in tako je nastala aplikacija Collections. Aplikacija, ki je preprosta za uporabo, vanjo se ni potrebno prijaviti ali registrirati, jo enostavno naložimo in že shranjujemo svoje “foto utrinke” iz nedeljskega sprehoda, ali nakupovanja v svojem najljubšem nakupovalnem centru.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,