Aplikacije in dodatni programi
07.04.2017 19:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše športne aplikacije za sončne dni

..Roko na srce, pametne mobilne telefone nosimo s seboj na vsakem koraku. Zakaj jih torej ne bi uporabili tudi za nekaj koristnega? Za nekaj, za kar nam bo naše telo še kako hvaležno..
Najboljše športne aplikacije za sončne dni
Najboljše športne aplikacije za sončne dni

Trendi zdravega življenja, gibanja v naravi, raznoraznih bolj ali manj uspešnih diet, fitnesa in še mnogo drugega s predznakom “ideologije zdravega življenja”, nam vse natančneje narekuje tempo življenja. Če k temu dodamo vedno boljšo tehnologijo v obliki pametnih telefonov, računalnikov, aplikacij in senzorjev, lahko vidimo, da je prihodnost športa in na splošno rekreacije ter zdravega načina življenja neizogibno povezana z internetom stvari, nosljivo tehnologijo in tehnologijami, ki jih danes sploh še ne poznamo.

Glede na to, da smo že krepko zajadrali v spomladansko obdobje, poletje pa se prav tako nevzdržno bliža, smo za vas pripravili nekaj najboljših, najbolj zanimivih in najbolj koristnih športnih aplikacij, ki so namenjene predvsem tistim, ki se radi rekreirate na prostem, poleg tega pa razmišljate o svoji prehrani in vam ni vseeno za vaše zdravje.

Charity Miles (iOS in Android)

S to aplikacijo boste tekli za dobrodelne namene. Za vsak pretečen kilometer in pol prislužite 25 centov za izbrano dobrodelno organizacijo (kolesarji za enako razdaljo prislužijo 10 centov). Edina stvar, ki jo od vas zahteva aplikacija, je, da svojo aktivnost delite na Facebook, saj bo le tako donacija sprejeta. Morda bo koga to odvrnilo, vendar na tak način se širi baza uporabnikov in posledično zbrani zneski. Na seznamu potencialnih organizacij je velika izbira in kljub temu da se morda komu zdi “pritečeni” znesek nizek, se ob velikem številu uporabnikov številka hitro poviša.

MyFitnessPal (iOS in Android)

Ena najboljših aplikacij za spremljanje vnosa kalorij in pomoč pri natančnem spremljanju diete. MyFitnessPal združuje obsežno bazo z več kot pet milijoni različnih produktov hrane, ki jih lahko vnašate v svoj prehranski dnevnik glede na količino, znamko in tako dalje. Poleg tega aplikacija MyFitnessPal premore še števec korakov in čitalec črtnih kod, ki uporabniku še dodatno olajša spremljanje diete.

FitStar Personal Trainer (Android in iOS)

Aplikacija, ki živi z vami in se vam popolnoma prilagaja. Ustvarja personalizirane treninge, ki so odvisni od vaše fizične pripravljenosti. Enostavno izberete vaje in treninge ter po koncu aplikaciji zaupate, ali je bila vadba prelahka ali pretežka za vas. Vsi ti podatki so nato uporabljeni za ustvarjanje karseda primernih treningov. Poleg vadbenega dela pa aplikacija Fitstar Personal Trainer spremlja vaše splošno fizično stanje in je kompatibilna z aplikacijami Health app, Fitbit, MyFitnessPal in Strava. Plačljiva različica aplikacije pa je med drugim kompatibilna tudi s pametno uro Apple Watch. Letna naročnina znaša od 7,5 evrov do 37,5 evrov.

Simple Steps (iOS)

Aplikacija Simple Steps vas ne bombardira z milijoni različnih vadb in treningov, temveč vam postopoma pomaga, da v svojem življenju delate majhne spremembe, ki s časoma postanejo običajen del vašega vsakdana in s tem začnete živeti bolj zdravo in vitalno. Salman Rajput, ustvarjalec aplikacije, je koncept aplikacije predstavil z besedami: “Ljudje se dejansko naučijo zdravega prehranjevanja, ko so nenehno deležni majhnih sprememb v svojem življenju”. Ta pristop pa potrjujejo tudi znanstvene raziskave. Aplikacija vam tako na primer ne da le končnega cilja popiti toliko in toliko litrov vode vsak dan, ampak vas konstantno opozarja, da je čas za kozarec vode.

Cyclemeter (iOS)

Ena najbolj priljubljenih športnih aktivnosti na prostem je kolesarstvo, ena najboljših aplikacij, namenjena predvsem kolesarjem, pa je Cyclemeter podjetja Abvio. Aplikacija je sicer na voljo zgolj za Applove naprave z iOS-om, vendar gre za res odlično aplikacijo, ki zbira ogromno različnih podatkov (lokacijo uporabnika, srčni utrip, hitrost kolesa, moč kolesa, ritem kolesa, število korakov, vremenske razmere itd.). Cyclemeter seveda ni strogo omejena le na kolesarje, ampak lahko dobro služi tudi navdušencem nad drugimi športi, sploh tekačem, saj meri vse parametre, ki jih potrebujejo.

J&J Official 7 Minute Workout (Android in iOS)

Danes je eden najpogostejših izgovorov za športno neaktivnost pomanjkanje časa. Če malo pobrskamo po spletu, pa lahko hitro vidimo, da ne drži vode. Na spletu namreč lahko najdete številne hitre vadbe, ki pozitivno vplivajo na vaše počutje in telo. Ena izmed njih je Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout trenerja Chrisa Jordana, sicer avtorja prvega uradnega poligona za 7-minutno vadbo. Aplikacija, ki je med drugim brezplačna, je narejena tako, da vadbo prilagodi vašim sposobnostim, preprost uporabniški vmesnik pa dodatno olajša začetke. Vaje, ki vam jih posreduje aplikacija, lahko izvajate doma ali na prostem, zanjo pa ne potrebujete praktično nobenih pripomočkov. Razen morda kakšnega običajnega stola.

Runtastic PRO (Android in iOS)

Aplikacija Runtastic PRO ni primerna zgolj za profesionalce, kot bi lahko sklepali iz imena, ampak si z njo lahko pomagajo tudi začetniki rekreativci – spremljanje sprehodov, tekov in ostalih vadb. Poleg tega deluje dobro kot motivator in osebni trener, saj poskrbi, da vedno dosežete svoje zastavljene cilje. Polna različica aplikacije stane štiri evre, kar je zelo dobra cena, glede na to, da brezplačna različica ne vsebuje nekaterih ključnih lastnosti in orodij, kot so trenerski prijemi, glasovno treniranje in integracija predvajalnika glasbe. Ta znesek je enkraten, kar pomeni, da ni nobenih nadaljnih naročnin.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808