Aplikacije in dodatni programi
06.05.2017 17:00

Deli z drugimi:

Share

Spremenite vaše zunanje aktivnosti v zanimive 3D animirane filmčke

Spremenite vaše zunanje aktivnosti v zanimive 3D animirane filmčke
Spremenite vaše zunanje aktivnosti v zanimive 3D animirane filmčke

Relive, nizozemsko start-up podjetje, ki je do tega trenutka bilo dokaj nevidno na radarju tehnoloških medijev, je morda na pragu velikega uspeha. Ideja za podjetje se je porodila ustvarjalcem, ki so uživali med kolesarjenjem na Tenerifih lansko leto in si zamislili, da bi svoj napredek med kolesarjenjem dokumentirala na inovativen način. Podjetje se ukvarja z ustvarjanjem 3D animiranih videov, ki so sestavljeni iz podatkov, ki jih uporabniki zbirajo z nosljivimi napravami kot so Garmin in Strava, ob tem pa Relive dodaja še fotografije, kar na koncu rezultira v obliki zanimivih 3D videov.

Aplikacijo so že uporabili profesionalni kolesarji na Tour de France, ki so preko nje dokumentirali svoj napredek. Ustanovitelj Instagrama Kevin Systrom pa je Relive preizkusil na svoji priljubljeni destinaciji. Start-up podjetje poroča, da naj bi do tega trenutka ustvarilo svoj račun preko pol milijona uporabnikov, ki na snevni ravni ustvarjajo 100.000 videov na dan. Če primerjamo Relive s prej omenjenim Instagramom, ki ima preko 700 milijonov uporabnikov, lahko vidimo, da Relive čaka še dolga pot do tistih največjih.

Yousef El-Dardiry, soustanovitelj podjetja Relive, je za portal Tech Crunch povedal, da so ugotovili kako velika priložnost se jim odpira in da jo nikakor ne smejo izpustiti iz rok. Kot je še dodal, so se tiste čudovite počitnice na Tenerifih spremenile v delovne počitnice, vendar je bilo vredno. “Ko smo predstavili svojo prvo verzijo apliakcije pred približno letom dni, je ideja takoj požela ogromno zanimanja in tisoče kolesarjev je Relive začelo takoj uporabljati”, je dodal El-Dardiry.

Kljub temu, da so dandanes takšni in drugačni podatki še kako uporabni in tudi zabavni, “suhe številke” ne povedo vedno tiste prave zgodbe, še posebej nekomu, ki ni fizično prisostvoval aktivnosti. Tisto, kar je potrebovala ekipa Relive-a, je bil način, ki ne samo avtomatsko vizualizira podatke, temveč to naredi na način, ki v gledalcu vzbudi občutke (zato tudi ime Relive) nekega kolesarskega izleta, ali v prihodnosti kakršnekoli zunanje aktivnosti kot so pohodi, tek itd.

El-Dardiry je še izpostavil, da večina merilnikov aktivnosti stavi vse na statistiko, zdravje in izvajanje aktivnosti. To po njegovem mnenju ni slabo, vendar obstaja še druga plat zgodbe, na katero se osredotočajo pri podjetju Relive. “Nekaj je manjkalo: to kar se zgodi “on-line”, ne nujno pokaže dejanskega dogajanja “off-line”. Ljudje se udeležujejo zunanjih aktivnosti za zabavo s prijatelji, raziskujejo nove poti in dogodivščine, iščejo spektakularne kotičke, ustvarjajo lastne pustolovščine. Za večino ljudi ne gre zgolj za vadbo in trening, temveč predvsem za uživanje in dobro počutje”, je še dodal.

Če nekoliko podrobneje opišemo kaj točno naredi aplikacija Relive, dejansko ustvari personaliziran 3D video uporabnikovih pustolovščin v naravi. S kombinacijo podatkov aktivnosti, GPS-om, uro in fotografijami uporabnikovega telefona, Relive ustvari 3D pregled relevantnih slik, ki so pripete na zemljevid, najpomembnejše podatke/dosežke in vse skupaj zapakira v formati, ki ga lahko vidite na primeru spodaj.

El-Dardiry izpostavlja, da je Relive prva priložnost, da njihovi uporabniki dejansko delijo svoje izkušnje s prijatelji in družino. Prav vsi, ne samo kolesarji, lahko razumejo kaj smo med vožnjo dosegli, ali je to premagovanje visoke nadmorske višine, ali je prevoženih veliko kilometrov, ali pa morda slika osupljivega sončnega zahoda.

Ekipa ustvarjalcev se trenutno osredotoča na nadaljnji razvoj aplikacije, ugotoviti pa morajo kakšen poslovni model ubrati, da bodo lahko karseda dobro iztržili svoj “izum”. Kot pravi El-Dardiry se za napredek in rast ne bojijo, še posebej ko bodo presegli mejo enega milijona uporabnikov, kar naj bi se zgodilo to poletje. Pred kratkim je podjetje Relive prejeli tudi milijon dolarjev vrednih investicij s strani številnih neimenovanih investitorjev.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več