Aplikacije in dodatni programi
04.10.2020 08:19
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Klikinu – Websi zmagovalcu stroke in ljudstva – odslej tudi podpisovanje dokumentov

V Klikinu - Websi zmagovalcu stroke in ljudstva - odslej tudi podpisovanje dokumentov
V Klikinu - Websi zmagovalcu stroke in ljudstva - odslej tudi podpisovanje dokumentov

Mobilni banki Klikin so pri NLB dodali pomembno novost, ki bo strankam močno olajšala ne le poslovanje z banko, ampak jih bo prav gotovo rešila tudi iz kakšne zadrege. Klikin so namreč nadgradili z možnostjo oddaljenega podpisovanja dokumentov, kar pomeni, da lahko uporabniki odslej brez obiska poslovalnice in kar prek mobilne banke spremenijo višino limita na osebnem računu in na plačilni kartici z odloženim plačilom ali pa naročijo novo plačilno kartico z odloženim plačilom. Kmalu bodo tako podprte tudi ostale storitve banke.

V NLB si ves čas prizadevajo predvideti in izpolniti pričakovanja uporabnikov. Še posebej v času zaostrenih zdravstvenih razmer zaradi epidemije bolezni COVID-19 se je denimo pokazalo, da si želijo čim več bančnih storitev opravljati digitalno, brez obiska poslovalnice in v lastnem dnevnem ritmu. Ena od rešitev, s katero so jim stopili naproti, je prav gotovo oddajanje naročil in oddaljeno podpisovanje dokumentacije v mobilni banki Klikin za storitve, za katere je bilo še do nedavnega nujno srečanje z bančnikom v živo.

Za oddaljeno podpisovanje dokumentov v Klikinu se uporabljajo kvalificirana digitalna potrdila (KDP), ki jih izda AC NLB, kar pomeni, da je digitalni podpis povsem enakovreden lastnoročnemu podpisu. Postopek poteka zares preprosto: ko je oddano naročilo odobreno, uporabnik prejme SMS sporočilo, ki ga povabi k podpisu dokumentacije v mobilni banki Klikin. Vse, kar mora uporabnik storiti zatem, je le še dotik gumba Podpiši, vsi potrebni postopki, vključno z varnostnim preverjanjem, pa se izvedejo v zalednih sistemih.

Gre za rešitev, ki bo pospešila nadaljnjo digitalizacijo bančnih storitev in še dodatno utrdila vodilni položaj NLB na tem področju. Spomnimo: mobilna banka Klikin je na primer še vedno edina mobilna banka za fizične osebe na slovenskem trgu, v kateri lahko uporabniki kadar koli, 24 ur na dan, sklenejo Hitri kredit do 30.000 evrov in sredstva na račun prejmejo v vsega nekaj minutah.

Vse to so pomembne funkcionalnosti, s katerimi mobilna banka Klikin postaja prava bančna poslovalnica za vse, ki jim je poslovati digitalno enostavno lažje. Nič nenavadnega torej, da Klikin navdušuje, kar sta prejšnji teden potrdili tudi dve nagradi WEBSI spletni prvaki za digitalne presežke. S podelitve je NLB namreč odnesel kar dva kipca – zmagovalno mesto je dodelila strokovna žirija v finančnem sektorju, postali pa so tudi zmagovalec ljudstva.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več