Aplikacije in dodatni programi
26.12.2013 12:00
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

15 najboljših aplikacij za vaš novi iPhone

Božični in novoletni prazniki so čas, ko se Slovenci radi obdarujemo. Zelo navdušeni smo nad tehnološkimi darili. Če ste jih dobili za darilo ali pa ste jih kupili sami sebi, vam pripravljamo serijo člankov z izborom najboljših aplikacij za vašo novo napravo.
15 najboljših aplikacij za vaš novi iPhone
15 najboljših aplikacij za vaš novi iPhone

VSCO Cam

VSCO Cam (http://bit.ly/vsco_cam) je najboljša aplikacija za urejanje fotografij na iPhonu. Njena številna orodja in filtre so ustvarili pravi fotografi. Instagramove možnosti so v primerjavi z njimi prav zastarele in omejene.

Yahoo Weather

Če vam ni všeč Applova osnovna aplikacija za vreme, poizkusite aplikacijo, ki je bila navdih zanjo. Yahoo Weather (http://bit.ly/yahoo_weather) združuje uporabne podatke, kot je radar s čudovitimi fotografijami. Aplikacija vas bo opomnila na to, da se približuje nevarno vreme.

Snapchat

Snapchat (http://bit.ly/snap_chat) ima sicer sloves kot aplikacija za seks, saj se poslana sporočila zbrišejo takoj, ko jih preberete (če vas to spominja na Misijo nemogoče, niste edini). Menimo, da je ta aplikacija odlična za hitro pošiljanje slike ali videa nekaj prijateljem. Možnosti dodajanja napisov, filtrov in risanja po slikah so naravnost odlične.

Day One

Day One (http://bit.ly/rn_day_one) je kot zasebni Twitter samo za vas. Odličen je za zapisovanje misli, hranjenje zasebnih slik in pisanje osebnega dnevnika. Odlična povezana aplikacija za Mac bo izpopolnila to izkušnjo.

Fantastical

Fantastical (http://bit.ly/rn_fantastical) je najboljša zamenjava iPhonovega koledarja, ki združuje odlično prepoznavanje govora z unikatnim uporabniškim vmesnikom. Najnovejša verzija aplikacije dodaja še sezname opravil.

Lift

Če bi bil glas vaše mame aplikacija, bi se ji reklo Lift (http://bit.ly/rn_lift). Ta aplikacija sledi navadam, ki jih želite imeti, kot so sklece, trebušnjaki, zdrava prehrana, kolesarjenje. Povrh vsega pa omogoča, da vas prijatelji še dodatno spodbujajo.

Moves

Moves (http://bit.ly/rn_moves) sledi vašemu slehernemu koraku, kolesarski vožnji in potovanju, kar tudi organizira in kvantificira. V nasprotju s sorodno aplikacijo Nike+ vas ne prosi, da se bolj gibajte. Move le ponuja informacije, ki jih potrebujete za te kritične življenjske odločitve.

Feedly

Morda ne bomo nikoli ugledali popolne zamenjave za Google Reader, toda Feedly (http://bit.ly/rn_feedly) je temu zelo blizu. Ta bralnik RSS-virov sinhronizira prebrane informacije čez več operacijskih sistemov in se lahko pohvali z všečnim uporabniškim vmesnikom.

Facebook Messenger

Facebook Messenger (http://bit.ly/rn_fb_messenger) je trenutno ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij. Ta minimalni vmesnik vam omogoča drezanje prijateljev, pošiljanje slik in odpiranje skupinskih pogovorov. Ker te dni že skoraj vsi uporabljajo Facebook, je to odlična aplikacija za vzdrževanje stikov.

Sunrise

Sunrise (http://bit.ly/rn_sunrise) je aplikacija Google Koledar, ki pa je ni ustvaril Google. Gre za moderen koledar, ki uvozi dogodke s Facebooka, informacije z LinkedIna in prijave s Foursquarea. Podpira tudi iCloud in kmalu tudi Microsoft Exchange.

Loom

Loom (http://bit.ly/rn_loom) vzame vse slike in videe, ki ste jih posneli s kamero telefona, ter jih sinhronizira med vsemi vašimi napravami in spletom. V iOS 7 lahko sinhronizira celo, ko aplikacija ni odprta.

IFTTT

IFTTT (http://bit.ly/rn_ifttt) je avtomatizirano jedro, ki poveže stvari s spleta in znotraj vašega iPhona. Z aplikacijo lahko nastavite »recepte«, ki lahko avtomatsko naložijo vaše slike na Tumblr ali zaključijo opravila na vašem računu za Evernote.

Simplenote

Simplenote (http://bit.ly/rn_simplenote) je izredno hitra aplikacija za beležke. Beležke sinhronizira med vsemi sistemi, beleži zgodovino in verzije beležk ter omogoča sodelovanje s prijatelji. Če se vam zdi Evernote prezahteven, bo Simplenote prava aplikacija za vas.

OmniFocus 2

Želite nameniti pisanju opravil toliko časa kot njihovemu reševanju? OmniFocus 2 (http://bit.ly/omnifocus_2) je eden izmed najbolj naprednih upraviteljev opravil za iOS.

Mailbox

Mailbox (http://bit.ly/rn_mailbox) poskrbi, da bo pošiljanje e-pošte tako hitro kot pošiljanje SMS-sporočil. Ta aplikacija stisne vašo pošto na svojem strežniku, kar poskrbi za bliskovito hitro prejemanje in pošiljanje e-poštnih sporočil. Omogoča tudi možnost zakasnitve, ki bo pošiljanje pošte prestavila na kasnejši čas, zato gre za enega izmed nepogrešljivih odjemalcev elektronske pošte.

Menite, da smo izpustili vašo najljubšo aplikacijo? Povejte nam v komentarjih! Ne zamudite še drugih člankov v seriji 15 najboljših. Vsak dan bomo objavili novega.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone iOS aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več