Aplikacije in dodatni programi
16.02.2018 15:06

Deli z drugimi:

Share

Aplikacija Mosaic – za vse, ki vam je mar, kako izgleda vaš Instagram profil

Aplikacija Mosaic - za vse, ki vam je mar, kako izgleda vaš Instagram profil
Aplikacija Mosaic - za vse, ki vam je mar, kako izgleda vaš Instagram profil

Družbena omrežja so danes postala prostor, kjer se ljudje predstavljamo javnosti – svojim prijateljem, znancem in popolnim tujcem. Če smo včasih objavljali povsem naključne slike, dandanes strogo načrtujemo kakšne bodo naše objave in to tudi, če nismo razni modni blogerji ali karkoli podobnega. Odločili smo se, da vam presdstavimo aplikacijo, ki bo vaš Instagram profil spremenila v lepo urejeno umetniško instalacijo, ki bo prav takšna kot jo opazujemo pri številnih “influencerjih” po svetu.

Aplikacija Mosaic (na voljo za iOS in Android) z uporabo umetne inteligence in algoritmov prepoznavanja obraza avtomatsko izbira “pametne teme” za Instagram profile. Sami lahko izbiramo med različnimi prednastavljenimi temami in v predogledu preverimo, ali smo zadovoljni s končnim izdelkom. Prav tako pa lahko po želji uredimo specifične fotografije preko aplikacije. Aplikacija Mosaic je izjemno enostavna za uporabo in ne zahteva pretiranega znanja. Enkrat, ko jo prenesemo, izberemo fotografije in še želeni filter (kot lahko vidimo na sliki).

Znotraj vsake posamezne teme je možnih tudi nekaj globljih nastavitev z različnimi filtri. Recimo, če izberemo črno-belo tema, lahko izbiramo med tremi različnimi filtri: “Neutral,” “Vintage” in “Light.” Obstaja tudi možnost zmanjšanja ali povečanja intenzitete filtra.

Ko smo zadovoljni z izbranimi nastavitvami, lahko v predogledu preverimo, kako bo celotna postavitev izgledala na naše Instagram profilu. Po tem, ko se vpišemo v naš Instagram račun, bo na našem profilu nov skupek slik, ki smo jih izbrali. Na žalost Mosaic ne omogoča, da bi preuredili že obstoječih fotografij, ki smo jih že objavili na Istagramu, razen, če jih še enkrat uvozimo preko Mosaica.

Če želimo urediti posamezno fotografijo, lahko to storimo tako, da želeno fotografijo izberemo in nato izberemo ikono svinčnika na dnu. Odprl se nam bo skupek orodij, od svetlosti, nasičenosti, rezanja itd. Ko smo zadovoljni z izdelkom, v zgornjem desnem kotu izberemo kljukico in fotografija bo umeščena na svoje mesto.

Aplikacija Mosaic ne omogoča uvoz vseh fotografij, ki jih imamo na Instagramu na enkrat, lahko pa jih objavimo eno po eno. Z izborom fotografije in nato še Instagram ikone v meniju, bomo avtomatsko preusmerjeni v Instagram račun. Mosaic celo omogoča deljenje fotografij na ostala družbena omrežja kot so Facebook in Whatsapp. Ta isti meni uporabnikom omogoča brisanje posameznih fotografij, ali premikanje na različna mesta. Če pa imamo slučajno fotografijo, ki si jo ne želimo premakniti, jo lahko fiksiramo na želenem mestu, medtem ko premikamo ostale.

Kljub temu, da podatki ne kažejo masovne uporabe aplikacije med vplivneži na družbenih omrežjih, je Mosaic idealna aplikacija za tiste, ki niste navajeni na uporabo tem. Mosaic vam omogoča testiranje različnih opcij, prav tako pa omogoča hitro učenje uporabe različnih filtrov. Zahvaljujoč se Instagramovi novosti “arhiv”, je skirvanje in celo brisanje fotografij postalo lažje in sprejemljivo. Torej, če želite začeti popolnoma od začetka in uporabiti nove pristope estetike, je Mosaic prava aplikacija za vas. Omogoča pa vam še zanimivo igranj s postavitvami fotografij, ki dajejo drugačen vtis tudi glede na to, zraven katere fotografije stojijo.

Mosaic je brezplačna aplikacija znotraj katere dobimo številne zanimive filtre. Vsako temo posebej lahko kupimo za $2, ali pa jih preprosto vse odklenemo za $5 na mesec. V tem primeru imamo na voljo tudi razne dodatne teme, ki se pojavljajo v aplikaciji ob posodobitvah.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone iOS aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več