Operacijski sistemi
25.05.2018 11:21

Deli z drugimi:

Share

Blackberry KeyTwo – vse, kar je znanega o novem pametnem telefonu

Blackberry KeyTwo - vse, kar je znanega o novem pametnem telefonu
Blackberry KeyTwo - vse, kar je znanega o novem pametnem telefonu

Ko se Blackberry drži tistega, kar zna najbolje, mu le redkokdo lahko sledi. Škoda je edino to, da v tem primeru lahko govorimo le o telefonih s fokusom na varnosti in QWERTY tipkovnicami. Blackberry KeyOne je bila neke vrste vrnitev na dizajn, ki je nekaj let živel v zatišju, torej je logično, da bo Blackberry ponudil naslednjika zadnji napravi, ki je navdušila s svojo tipkovnico. Tukaj je vse, kar vemo o novem Blackberryju KeyTwo.

Specifikacije

Tradicionalno smo o Blackberryjevih telefonih vedno govorili kot o manj zmogljivih od konkurence in tudi trenutno ne kaže nič kaj drugače za novi, Blackberry KexTwo. TechGenYZ piše, da bo telefon poganjal manj zmogljivi Snapdragon 660 (za primerjavo naj povemo, da bo imela večina ostalih letošnjih telefonov procesor Snapdragon 845), vendar bo združen s 6GB RAM-a ali celo 8GB RAM-a ter 64GB notranjega pomnilnika. Ravno dovoljšno število RAM-ov bi moralo zadostiti potrebam najbolj zahtevnih uporabnikov, ki pogosto na telefonu izvajajo več opravil hkrati.

Pomembno je izpostaviti, da za zdaj še nobeden od Blackberryjevih telefonov ni imel sistem Oreo, zadnje napovedi pa kažejo, da bo KeyTwo imel nameščen Android Oreo 8.1.

Datum izida in dostopnost

Izid Blackberryja KeyTwo je načrtovan za 7. junija, ko naj bi bil izveden poseben dogodek v New Yorku. Kar se tiče dostopnosti telefona pa portal Digital Trends pričakuje, da bo telefon na voljo po celem svetu. Za zdaj sicer ne moremo z gotovostjo trditi, kateri ponudniki mobilne telefonije bodo prodajali Blackberry KeyTwo, znano pa je, da so predhodnika prodajali Sprint, Verizon in AT&T v ZDA.

Dizajn

Torej, kaj lahko pričakujemo od dizajna novega Blackberryja KeyTwo? Če so fotografije sicer neznanih virov točne, potem lahko pričakujemo zelo podobno napravo Blackberryju KeyOne.

Najnovejše fotografije kažejo, da Blackberry ni ravno veliko vložil v spremembo oz. nadgradnjo dizajna. Nekateri deli dizajn so bili celo “omejeni” – recimo zgonji rob telefona, ki je pri novem modelu še ožji, prav tako pa ima tudi ekran določeno mero ukrivljenosti. Ne glede na povedano se ni ravno veliko spremenilo. Po eni strani to niti ni tako slabo: KeyOne je ponudil precej unikaten izgled, kar lahko pričakujemo tudi od nove izdaje naprave.

Kot vse kaže je Blackberry obdržal tudi QWERTY tipkovnico na dnu telefona, vrnil pa naj bi se tudi skener prstnih odtisov. Telefon bo opremljen s 3,5-milimetrskim vhodom za slušalke na vrhu telefona, prav tako pa bomo dobili USB-C kompatibilnost. Govorice se širijo o dvojni kameri na zadnji strani naprave – prvi na Blackberryjevih telefoni sploh – prav tako pa o gumijastem zadnjem delu telefona. V bistvu te napovedi niso nič kaj pogumne, kar pomeni, da še čakamo na kakšno udarno novost (če ta sploh bo).

Ime telefona

Naslednji Blackberryjev telefon bo Blackberry KeyTwo. TCL je potrdil ime ter tudi datum izida.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več