Operacijski sistemi
04.04.2013 12:22
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Linux za ostrostrelce

Podjetje TrackinPoint je s pripravo nove družine ostrostrelskih pušk dokazalo, da je odprtokodni operacijski sistem Linux nadvse uporaben tudi za pripravo izjemno natančnega strelnega orožja. Z njegovo pomočjo lahko celo neizkušeni strelec brez težav zadane tarčo na razdalji okoli enega kilometra.
Z uporabo naprednega merilnega sistema Precision Guided Firearm (PGF) je lahko ostrostrelec vsak, ki zna vsaj pravilno držati puško v rokah.
Z uporabo naprednega merilnega sistema Precision Guided Firearm (PGF) je lahko ostrostrelec vsak, ki zna vsaj pravilno držati puško v rokah.

Odprtokodni operacijski sistem Linux je vsestransko uporaben, saj ta domuje na osebnih računalnikih, pametnih mobilnih telefonih, televizorjih, gospodinjskih aparatih, industrijskih strojih, avtomobilskih računalnikih in še bi lahko naštevali. Ameriško podjetje TrackinPoint pa je s pripravo nove družine ostrostrelskih pušk dokazalo, da je Linux nadvse uporaben tudi za pripravo izjemno natančnega strelnega orožja. Podjetje TrackinPoint celo zagotavlja, da se lahko povsem običajen strelec s pomočjo njihovega novega orožja v trenutku »preobrazi« v vrhunskega ostrostrelca.

Napredni merilni sistem Precision Guided Firearm (PGF) temelji na osnovi miniaturnega računalniškega sistema s platformo ARM in na prirejeni različici operacijskega sistema Linux. Naprava strelcu v realnem času posreduje vse ključne informacije, ki vplivajo na natančnost strela, kot so na primer podatki o oddaljenosti cilja, temperatura in vlažnost zraka, hitrost vetra ter celo smer gibanja magnetnega polja. Računalnik lahko na osnovi prejetih podatkov celo sam »izračuna«, kam mora biti puška usmerjena, da bo oddaljeni cilj dosežen.

Merilni sistem PGF lahko za nameček deluje še povsem samodejno, kar pomeni, da ko strelec pritisne na petelina, sistem sproži strel šele tedaj, ko je puška pravilno naravnana. Podjetje TrackinPoint zagotavlja, da lahko z njihovim novim ostrostrelnim orožjem neizkušeni strelec brez težav zadane tarčo na razdalji okoli enega kilometra. Preko brezžične povezave Wi-Fi pa lahko podatke iz merilnega sistema prikazujemo na Applovem tabličnem računalniku iPad.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Linux operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več