Operacijski sistemi
02.12.2009 09:45
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Črni zaslon ponovno udaril po uporabnikih operacijski sistemov Microsoft Windows

Številni uporabniki Microsoftovih operacijskih sistemov so jo zopet potegnili kratko.
Številni uporabniki Microsoftovih operacijskih sistemov so jo zopet potegnili kratko.

Uporabniki Microsoftovih operacijskih sistemov Windows se tu pa tam srečamo tudi s pojavom samodejnega prenehanja delovanja računalnika. Gre za napako, ki jo računalničarji poznamo pod imenom “črni zaslon smrti” (ang. Black screen of death).

Tokrat pa si je Microsoft privoščil zelo neprijeten spodrsljaj, saj je njegov najnovejši programski popravek povzročil množično odpoved njegovih operacijskih sistemov širom sveta. Črni zaslon smrti je namreč pred kratkim doletel precejšen del uporabnikov operacijskih sistemov Windows 7, Vista in celo XP.

Težava naj bi bila tokrat povezana z napačnimi spremembami v registru ACL (Access Control List), v katerem so urejene pravice uporabnikov. Ker je register povezan tudi z registrom, ki skrbi za upravljanje z grafičnim izrisom komponent namizja, je napaka seveda povzročila pojav črnega zaslon smrti.

Pojav črnega zaslona smrti naj bi povzročal popravek, ki ga je Microsoft objavil 10. novembra z namenom odprave ranljivosti, odkrite v programskih opremah Windows, WIndows Server, Excel in Word. Popravek je na voljo na spletni strani podjetja Prevx in sicer na naslovu http://info.prevx.com/download.asp?GRAB=blackscreenfix.

Pri Microsoftu pa seveda krivdo za nastale težave ostro zavračajo. Morebiti pa imajo tokrat celo prav, glede na to, da je težava nastala le na računalniških sisitemih, ki uporabljajo varnostne rešitve podjetja Prevx. Kakor koli že, pomembo je le to, da je popravek že na voljo za prenos.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640