Operacijski sistemi
21.05.2019 11:00

Deli z drugimi:

Share

Microsoft bo do leta 2022 na področju umetne inteligence certificiral 15.000 zaposlenih

Microsoft bo do leta 2022 na področju umetne inteligence certificiral 15.000 zaposlenih
Microsoft bo do leta 2022 na področju umetne inteligence certificiral 15.000 zaposlenih

Microsoft se je odločil, da bo investiral v izobraževanje in certifikacijo zaposlenih na področju različnih “AI” veščin. V sodelovanju s ponudnikom izobraževanj, podjetjem General Assembly, si je Microsoft postavil cilj, da do leta 2022 izobrazi okrog 15.000 zaposlenih. Glavni cilj korporacije je povečati “AI” talent po svetu. Glavne tematike izobraževanj bodo umetna inteligenca, strojno učenje, podatkovna znanost, oblačno ter podatkovno inženirstvo itd.

V na novo zastavljenem progamu bo Microsoft v prvem letu fokus namenil izobraževanju 2.000 zaposlenih s ciljem tranzicije na vloge umetne inteligence in strojnega učenja. V vseh treh letih izvajanja programa bo izobraževanja deležnih še dodatnih 13.000 zaposlenih, ki bodo ob koncu karseda najbolj razvili “AI” veščine.

V sklopu programa se je Microsoft pridružil novemu zasedanju podjetij, “AI Standards Board“, ki ga vodi General Assembly. V naslednjih šestih mesecih bo odbor pomagal pri definiranju “AI” veščin in standardov, razvojnih prioritet, kariernega okvirja, prav tako pa bo skušal sestaviti karseda natančen planski načrt za izobraževanja.


Po pisanju portala TechCrunch bo izobraževanje med drugim namenjeno tudi zapolnjevanju “AI” delovnih mest, ki so trenutno povezane z Microsoftovo tehnologijo. Kot pravijo pri Microsoftu, številni zaposleni, ki delajo s sistemom Azure, niso dovolj usposobljeni, da bi opravljali svoje delo kar najbolj učinkovito. Microsoft še dodaja, da bo izobraževanje namenjeno predvsem zadovoljevanju potreb strank, ki zahtevajo umetno inteligenco.


Razlog, zakaj se je Microsoft odločil, da pristopi k programu je, ker naj bi umetna inteligenca do leta 2022 ustvarila do 133 milijonov novih vlog. Microsoft se dobro zaveda, kako pomembno je, da imajo svoje ljudi, ki so usposobljeni za delo s produkti, kot je Azure. Programska in oblačna oprema, ki jo korporacija premore, bo vedno bolj zahtevna in zaposleni jo enostavno morajo obvladati.


“Kot tehnološko podjetje, ki se zavzema za prodornost inovacij, imamo odgovornost do naših zaposlenih, da ti imajo dostop do kvalitetnih izobraževanj iz področja umetne inteligence, saj bodo le tako lahko učinkovito opravljali svoje delo na delovnih mestih prihodnosti in sedanjosti”, pravi Jean-Philippe Courtois, izvršni podpredsednik in predsednik Globalne Prodaje, Marketinga in Procesov pri Microsoftu. “Navdušeni smo, da lahko kombiniramo našo industrijo in tehnična znanja z General Assembly, saj lahko le tako zapolnimo veščinske vrzeli in zagotovimo maksimizacijo potenciala našega poslovanja v svetu “AI” ekonomije”, je še dodal Courtois.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več