Programska oprema
25.03.2009 23:15
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ustanovitelji Pirate Baya z novo storitvijo

Ustanovitelji Pirate Baya z novo storitvijo
Ustanovitelji Pirate Baya z novo storitvijo

Izumitelji najbolj popularnega torrent-a The Pirate Bay so pripravljeni na lansiranje najnovejše stvaritve IPREDator, spletne storitve, ki bo z uporabo VPN(virtual private network) omrežja uporabnikom nudila popolno anonimnost.
Storitev bo na voljo že pred 1 aprilom, uporabnike pa bo stala ne pretiranih 5 evrov na mesec. V podjetju zagotavljajo, da za zagotovitev popolne anonimnosti ne bodo beležili nobenih podatkov in jih shranjevali v loge.

Izbira imena in datum izzida nista zgolj naključje. Na prvi april bo Švedska namreč dala v veljavo nov zakon, ki bo lastnikom avtorskih pravic zagotavljal več odprtih rok pri preganjanju delivcev datotek.

Sam zakon temelji na Direktivi Evropske Unije o zaščiti intelektualne lastnine(IPRED), katere kratica je ironično vsebovano tudi v imenu Pirate Bay-ove storitve. IPRED bo omogočala lastnikom avtorskih pravic pridobitev sodnega naloga, s katerim bodo lahko od ponudnika internetnih storitev zahtevali IP (Internetni protokol) naslov računalnika, na katerega se je naložila njihova vsebina.

“Zakon je ponovno vzel preživetje na Internetu malce preveč resno”, je povedal Peter Sunde, eden izmed so ustanoviteljev spletne strani The Pirate Bay, zoper katerega je bila že vložena obtožnica, ki ga bremeni kršenja številnih avtorskih pravic. Za tiste, ki še ne veste, storitev The Pirate Bay namreč temelji na protokolu peer-to-peer, ki omogoča skupno deljenje različnih datotek številnih uporabnikov.

IPREDator bo preko Interneta na voljo uporabnikom po celem svetu in bo po besedah snovalcev podpiral precejšen del VPN odjemalcev. A konec koncev ni važno ali bo uporabnik uporabljal IPREDator ali kakšno podobno storitev, na prvem mestu bo še vedno obveljala lastna zaščita.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več