Spletni brskalniki
07.05.2009 06:05
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi AMD s spletnim brskalnikom

Tudi AMD s spletnim brskalnikom
Tudi AMD s spletnim brskalnikom

Podjetje, ki je bolj znano po svojih procesorjih Advanced Micro Devices, je izdelalo beta verzijo novega 3D brskalnika, ki je zasnovan za razpečevanje datotek, shranjenih na osebnih računalnikih preko socialnih omrežij.

Brskalnik, z imenom Fusion Media Explorer, uporabnikom omogoča brskanje po glasbenih in video albumih shranjenih v računalniku, in deljenje datotek v socialnih omrežjih, je dejal Casey Gotcher, direktor trženja izdelkov pri AMD-ju. Programska oprema je že na voljo za prenos iz AMDjeve spletne strani.

AMD je v programsko opremo integriral socialne mreže, kot so YouTube in Facebook, za enostavno nalaganje in izmenjavo večpredstavnostnih datotek. Uporabniki lahko enostavno izberejo video ali glasbeno datoteko in jo povlečejo v rotacijskih 3D vmesnik, s čemer jo kasneje neposredno lahko naložijo v Facebook ali YouTube.

Video posnetki , ki so shranjeni lokalno, se lahko predvajajo s pomočjo vgrajenega multimedijskega predvajalnika. Vgrajen spletni brskalnik je tudi sposoben opravljati vsakdanje naloge, kot so ohranjanje stikov s prijatelji iz socialnih mrež ali predvajanje video izsekov iz spletne strani YouTube. Premore tudi interni iskalnik, ki uporabnikom omogoča iskanje po večpredstavnostnih datotekah.

Brskalnik je namenjen bahanju na AMDjevih prenosniških in namiznih platformah, ki vključuje njihove procesorje in grafične kartice. Odkar je podjetje AMD ponosni lastnik grafičnega koncerna ATI (prevzem se je zgodil leta 2007), si AMD nenehno prizadeva izboljšati grafične zmogljivosti kartic vgrajenih v namizne kot prenosne računalnike in obenem kritizira podjetje Intel zaradi poraznih zmogljivosti njihovi integriranih grafičnih čipov, ki jih vgrajujejo ob svojih procesorjih.

Podjetje AMD je med drugim v januarju razkrilo novo mobilno platformo, imenovano Yukon, ki prinaša okolje za male in cenovno ugodne prenosnike, ki zagotavljajo popolno multimedijsko dogodivščino.

Pri AMD-ju upajo, da bodo do leta 2011 sposobni vključiti grafične sposobnosti neposredno v procesor, kar bi lahko na eni strani pomagalo izboljšati igralske sposobnosti osebnih računalnikov, in na drugi strani zmanjšalo potrebo po ločenih grafičnih procesorjih.

Pri AMD-ju so zaenkrat glede delovanja novega brskalnika na podnožju INTEL še skrivnostni. Javne beta različice programske opreme bodo na voljo že v nekaj tednih. Brskalnik bo združljiv z operacijskim sistemom Windows Vista in novimi Windows 7, tisti z Windows XP in Linuxi pa lahko nanj kar pozabite.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več