Spletni brskalniki
07.05.2013 14:47

Deli z drugimi:

Share

Internet Explorer 10 podvojili število uporabnikov

Raziskava analitske hiše Net Applications je pokazala, da se je število uporabnikov spletnega brskalnika Internet Explorer 10 v dobrem mesecu dni podvojilo. Glavne zasluge za to gredo predvsem samodejnemu »razpošiljanju« prvega servisnega paketa za operacijski sistem Windows 7.
Internet Explorer 10 je večje število uporabnikov pridobil na račun prvega servisnega paketa za operacijski sistem Windows 7!
Internet Explorer 10 je večje število uporabnikov pridobil na račun prvega servisnega paketa za operacijski sistem Windows 7!

Podjetje Microsoft je s samodejnim »razpošiljanjem« prvega servisnega paketa (Service Pack 1) za operacijski sistem Windows 7 pričelo 20. marca, vsi uporabniki širom sveta pa so ga prejeli konca aprila (http://goo.gl/xR21Q). Ker je omenjeni popravek vseboval tudi posodobitev na spletni brskalnik Internet Explorer 10 ne preseneča, da je ta v zgolj enem mesecu podvojil število uporabnikov. Raziskava analitske hiše Net Applications je namreč pokazala, da je meseca marca manj prisegalo le slabe 3-odstotke uporabnikov svetovnega spleta, danes pa najnovejši Microsoftov brskalnik obvladuje »že« 6-odstotni tržni delež.

Med uporabniki Microsoftovega spletnega brskalnika še vedno kraljuje Internet Explorer 8, saj ga skupno uporablja 23-odstotkov uporabnikov, z 18-odstotki pa mu sledi že nekoliko zastareli Internet Explorer 7. Na konkurenčni spletni brskalnik Google Chrome 26 trenutno prisega 13-odstktov uporabnikov, brskalnik Mozilla Firefox 20 pa obvladuje slabih 10-odstotkov tržnega deleža brskalnikov. Glede na to, da sta Chrome 26 in Firefox 20 šele ugledala luč sveta, je njihov delež, vsaj v primerjavi z brskalnikom Internet Explorer 10, izjemen.

Raziskava analitske hiše Net Applications je še razkrila, da na spletni brskalnik Internet Explorer trenutno skupno prisega 56-odstotkov uporabnikov osebnih računalnikov, drugo mesto z 20-odtstotki pa zaseda Firefox. Na tretjem mestu najdemo Chrome s 16-odstotnim tržnim deležem, Applov Safari pa za deskanje skupaj uporablja dobrih 5-odstotkov uporabnikov svetovnega spleta.

Na področju mobilnih naprav pa z 59,4-odstotnim tržnim deležem prevladuje Applov mobilni brskalnik Safari, ki pa je v primerjavi z mesecem marcem sicer izgubil 2,4-odstotni točki uporabnikov. Mobilnemu brskalniku podjetja iz Cupertina sledita Google Chrome in Opera Mini. Raziskava analitske hiše Net Applications je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/7Znls.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več