Spletni brskalniki
07.09.2013 06:11
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Internet Explorer se vrača v velikem slogu!

Microsoftov spletni brskalnik Internet Explorer se vse bolj uspešno postavlja po robu konkurenčnima spletnima brskalnikoma Google Chrome in Mozilla Firefox. Večjo priljubljenost mu gre pripisati predvsem na račun hitrega in zanesljivega delovanja.
Brskalnik Internet Explorer se je uporabnikom svetovnega spleta prikupil predvsem na račun hitrega in zanesljivega delovanja!
Brskalnik Internet Explorer se je uporabnikom svetovnega spleta prikupil predvsem na račun hitrega in zanesljivega delovanja!

Analitski hiši StatCounter in Net Applications sta v okviru nedavne raziskave trga spletnih brskalnikov prišli do spoznanja, da Microsoftov Internet Explorer med spletnimi deskarji ponovno pridobiva na priljubljenosti, vodilni Chrome pa jo izgublja. Microsoftov brskalnik naj bi si naklonjenost uporabnikov spleta pridobil predvsem na račun hitrega in zanesljivega delovanja. Poleg tega uporabnikom ni potrebno neprestano nameščati novih različic, ki pri konkurenčnih rešitvah ne prinašajo bistvenih izboljšav.

Raziskava analitske hiše StatCounter je pokazala, da se je v avgustu tržni delež spletnega brskalnika Internet Explorer povečal s 24,5 odstotka na 25,6 odstotka, medtem ko je konkurent Google Chrome izgubil 0,3-odstotne točke trga (s 43,1 odstotka na 42,8 odstotka). Nekaj novih privržencev je pridobil tudi spletni brskalnik Mozilla Firefox, medtem ko je delež uporabnikov brskalnikov Apple Safari in Opera v avgustu tako rekoč ostal enak tistem v juliju.

Nič manj zanimiva ni raziskava analitske hiše Net Applications na področju uporabe mobilnih brskalnikov. Uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov še vedno najbolj množično uporabljajo Applov brskalnik Safari, čeprav se je v avgustu njegov skupni delež zmanjšal z 58,8 odstotka na 55,5 odstotka. Brskalnik Google Chrome na napravah Android je zabeležil rast v višini 1,6-odstotne točke (z 20,6 odstotka na 22,2 odstotka), delež brskalnika Opera Mini pa je z 9,4 odstotka padel na 9 odstotkov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,