Računalništvo, telefonija
15.03.2013 07:30

Deli z drugimi:

Share

BitTorrent Live za videoposnetke

Programerji odjemalca BitTorrent so sprejeli odločitev, da preko protokola BitTorrent omogočijo še deljenje in pretočno predvajanje videoposnetkov (preko omrežja P2P). Protokol BitTorrent Live je trenutno na voljo kot poskusna različica, in sicer na spletni strani http://goo.gl/CJ9FN.
Protokol BitTorrent Live je resnično pisan na kožo deljenju in pretočnemu predvajanju videoposnetkov.
Protokol BitTorrent Live je resnično pisan na kožo deljenju in pretočnemu predvajanju videoposnetkov.

Odjemalec BitTorrent velja za enega najbolj priljubljenih programov za izmenjavo bolj ali manj legalnih podatkov, glasbe in videoposnetkov. Z namenom, da bi pridobili še več uporabnikov, so se njegovi programerji odločili, da preko protokola BitTorrent omogočijo še deljenje in pretočno predvajanje videoposnetkov, in sicer neposredno preko omrežja za deljenje datotek P2P. Za ta namen so že pripravili tudi spletni protokol BitTorrent Live, ki v praksi zagotavlja nadvse učinkovito oddajanje in spremljanje video posnetkov v živo.

Novi protokol BitTorrent Live bo v prvi vrsti seveda namenjen tistim, ki želijo preko interneta v digitalni eter posredovati svoje domače video stvaritve, zajete s spletno kamero. Omrežje za deljenje datotek P2P namreč skrbi za dovolj kakovostno prepustnost celotnega internetnega omrežja. Protokol BitTorrent Live je trenutno na voljo kot poskusna različica, in sicer na spletni strani http://goo.gl/CJ9FN. Na njem se trenutno pretaka le skromna količina legalnih vsebin, poznavalci pa verjamejo, da se bo to kaj kmalu spremenilo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,