Računalništvo, telefonija
18.04.2016 11:24
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Doniranje odslej neposredno prek pametnega telefona

Uporabnikom mobilnih naprav Apple priporočamo čimprejšnjo posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS na različico 9.3.1.
Uporabnikom mobilnih naprav Apple priporočamo čimprejšnjo posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS na različico 9.3.1.

V svetu se odvija veliko število vonj in največje žrtve so vedno med civilnim prebivalstvom. V tem trenutku se odvija ena izmed največjih begunskih kriz in temu primerno je potreba po donacijah s strani raznih neprofitnih organizacij večja.

Združeni narodi so v ta namen predstavili aplikacijo Share the Meal. Brezplačna aplikacija, ki je na voljo vsem uporabnikom iOS in Android OS naprav omogoča zbiranje donacij zgolj z enim pritiskom na gumb. Združeni narodi zbrana sredstva namenjajo hrani in nakupu oblačil za prebivalstvo v revnih afriških državah. V tem trenutku so aktivnosti usmerjete tudi beguncem, ki se nahajajo na nevarni poti od bližnjega vzhoda proti Evropi.

Aplikacija je narejena na način, ki uporabniku po eni strani ponuja hitro in lažje doniranje po drugi strani pa pregled nad potekom zbiranja donacij in končne uporabe zbranih sredstev. Donirani zneski se pretvorijo v dnevne obroke, ki jih lahko z zneskom kupijo kritičnim segmentom svetovnega prebivalstva. Temu primerna je statistika na glavni strani aplikacije po kateri je bilo v tem trenutku doniranih že več kot 5 milijonov obrokov. Vsak uporabnik ima na pregled tudi lastno statistiko doniranih obrokov s pomočjo uporabe aplikacije.

Po statistikah s strani Združenih narodov je število uporabnikov pametnih telefonov 20 krat višje od ljudi, ki se spopadajo z lakoto in mobilna aplikacija je tako eno izmed orodij s pomočjo katerega se lahko situacija postopoma izboljša.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več