Računalništvo, telefonija
10.02.2014 10:20

Deli z drugimi:

Share

Francija podjetje Google prisilila v javno objavo sporočila o kršenju pravice do zasebnosti!

Francosko sodišče je pritožbo Googla na dodeljeno kazen zaradi kršenja zasebnosti uporabnikov zavrnilo in mu naložilo, da mora francoske uporabnike javno seznaniti s tem. Obvestilo v pisavi Arial in velikosti 13 točk je moralo biti na spletni strani www.google.fr objavljeno kar 48 ur.
Francija je podjetju Google dala jasno vedeti, da ne bo tolerirala kršitev zasebnosti francoskih uporabnikov svetovnega spleta!
Francija je podjetju Google dala jasno vedeti, da ne bo tolerirala kršitev zasebnosti francoskih uporabnikov svetovnega spleta!

Uporabniki svetovnega spleta smo se nekako že sprijaznili s tem, da moramo za kakovostne spletne storitve žrtvovati del naše zasebnosti. Pri podjetju Google pa pogosto s posegom v zasebnost gredo predaleč, saj ti lahko brez naše vednosti in privolitve uporabljajo naše osebne podatke za namene spletnega oglaševanja. To je pred kratkim pokazala tudi odmevna sodba, ki jo je proti računalniškemu gigantu sprožila francoska država. Pristojno sodišče je namreč podjetje Google zaradi zavestnega kršenja zasebnosti francoskih uporabnikov njegovih storitev obsodilo na 150 tisoč evrov kazni.

Ker se podjetje Google s prisojeno kaznijo ni strinjalo, je vložilo pritožbo, a jo je potegnilo še krajšo. Francosko prizivno sodišče je namreč njegovo pritožbo zavrnilo in mu za nameček še naložilo, da mora na njegovem spletnem iskalniku Google za francoske uporabnike (www.google.fr) javno priznati kršitev zasebnosti. Obvestilo v pisavi Arial in velikosti 13 točk je moralo biti objavljeno kar 48 ur. Čeprav ima podjetje Google še vedno možnost pritožbe na dodeljeno denarno globo, mnogi strokovnjaki verjamejo, da se bo temu odreklo, saj s tem ne bi pridobilo ničesar.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640