Računalništvo, telefonija
09.04.2013 23:15

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Play s fenomenalnim izgledom

Google naj bi v okviru konference I/O predstavil tako prenovljen portal Google Play 4.0 kot sporočilni sistem Babble. Medtem ko bo prvi namenjen lažjemu in hitrejšemu iskanju programov za mobilne naprave Android, bo drugi združeval prednosti vseh najboljših funkcij Googlovih sistemov za neposredno sporočanje.
Prenovljeni spletni portal Google Play 4.0 bo namenjen lažjemu in hitrejšemu iskanju programov za mobilne naprave Android!
Prenovljeni spletni portal Google Play 4.0 bo namenjen lažjemu in hitrejšemu iskanju programov za mobilne naprave Android!

Na spletu so se pojavile govorice, da naj bi podjetje Google prenovljeno različico spletnega portala Play javnosti prvič predstavilo sredi maja v okviru konference Google I/O. Da bo čakanje nanj še bolj napeto pa so poskrbeli računalniški zanesenjaki portala Android Central, saj so na njihovi spletni strani objavili prvo zaslonsko sliko novosti. Iz nje je razvidno, da bo spletni portal Google Play 4.0 nekoliko »svetlejši« od zdajšnjega, slike aplikacij pa bodo na račun večje ločljivosti bolj razločne in lepše na pogled.

Čeprav je bila osnovna oblika portala, namenjenega pametnim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom Android, deležna le manjših lepotnih popravkov, bo iskanje po njem prijetnejše, enostavnejše in bolj intuitivno. K temu bo največ pripomogla optimizirana programska koda, ki naj bi jo Googlovi programerji »obdelovali« že skoraj pol leta. Vsi uporabniki mobilnih naprav Android bodo posodobitev portala Play kakopak prejeli preko zdajšnjega portala Google Play in sicer v obliki posodobitve.

Računalniški gigant Google naj bi v okviru konference Google I/O predstavil še prenovljeni sporočilni sistem Babble, ki bo grajen na osnovi vseh najboljših funkcij Googlovih sistemov za neposredno sporočanje. Ta bo na voljo tako za mobilne naprave Android, iOS in BlackBerry kot tudi v okviru storitve računalništva v oblaku. Novost naj bi bilo mogoče uporabljati za pošiljanje slik, opravljanje video konferenc in sočasnega klepetanja z večjim številom uporabnikov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več