Računalništvo, telefonija
19.07.2014 11:51
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

NSA hrani vaše gole fotografije

Gole fotografije nadzorovanih oseb si sodelavci ameriške agencije za nacionalno varnost izmenjujejo kar z uporabo službene elektronske pošte.
Gole fotografije nadzorovanih oseb si sodelavci ameriške agencije za nacionalno varnost izmenjujejo kar z uporabo službene elektronske pošte.

V lanskem letu razkrito vohunjenje ameriške agencije za nacionalno varnost NSA (National Security Agency) je jasno pokazalo, da so uporabniki spletnih storitev in storitev mobilne telefonije pod nenehnim nadzorom. Časopisna hiša The Guardian je pred kratkim za nameček še razkrila, da je ameriška vohunska agencija zbirala tudi gole fotografije, ki si jih uporabniki izmenjujejo v spletnih medijih, in sicer po elektronski pošti, na družbenih omrežjih, v oblačnih storitvah in podobno.

Edward Snowden je časopisni hiši The Guardian zaupal, da je šlo predvsem za fotografije mladostnikov starosti od 18 do 22 let, tovrstno prakso, ki ni povezana z njihovim delom, pa naj bi nadaljevali tudi po javnem razkritju tajnega vohunskega programa organizacije NSA. Najhuje pri vsem tem pa je bilo to, da so si sodelavci ameriške agencije za nacionalno varnost posnetke izmenjevali med seboj z uporabo službene elektronske pošte. Notranji nadzor je bil namreč zelo pomanjkljiv.

Celoten videointervju, ki ga je Edward Snowden opravil s časopisno hišo The Guardian, je na voljo za ogled na spletni povezavi bit.ly/Snowden-Guardian.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,