Računalništvo, telefonija
25.11.2012 13:49

Deli z drugimi:

Share

Policija zasegla računalnik 9-letne piratke

Protipiratske organizacije s preganjanjem spletnih piratov pljuvajo v lastno skledo!
Protipiratske organizacije s preganjanjem spletnih piratov pljuvajo v lastno skledo!

Finska policija jemlje spletno piratstvo zelo resno. Ta je pred kratkim zaradi poskusa nelegalnega prenosa glasbenih datotek zasegla prenosni računalnik celo 9-letnici. Policija je pri hišni preiskavi namreč ugotovila, da je otrok na svojem prenosniku iz piratskega portala The Pirate Bay poskušal nezakonito prenesti več sklad priljubljenega finskega pevca.

Finska policija je hišno preiskavo opravila na podlagi prijave, ki jo je vložila finska protipiratska organizacija CIAPC (Copyright Information AND Anti-Piracy Centre). Ta je pri nadzoru spletnega prometa »ujela« IP številko računalnika, ki je poskušal nelegalno prenašati glasbene datoteke. Domači naslov »nepridiprave« pa je protipiratska organizacija CIAPC seveda pridobila s pomočjo lokalnega ponudnika internetnih storitev.

Ker je policijska preiskava pokazala, da je 9-letnica dejansko poskušala nelegalno prenesti glasbene datoteke, je finska protipiratska organizacija njenega očeta prijavila pristojnemu sodišču. Ta namreč ni pristal na plačilo globe v višini 600 evrov. Najhuje pri tem pa je to, da 9-letnici namera sploh ni uspela. Poleg tega so ji starši celo kupili originalno cede zgoščenko priljubljenega finskega pevca. Končno besedo v tem »sporu« pa bo seveda imela finsko sodišče. Upajmo, da bo to nekoliko bolj razumevajoče kot finska policija in protipiratska organizacija CIAPC.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10