Aplikacije in dodatni programi
06.09.2009 08:46

Deli z drugimi:

Share

Gmail ponovno povzročil zmedo globalnih razsežnosti

Ker je Gmail brezplačen, podjetju Google sploh ni potrebno jamčiti za njegovo razpoložljivost. Pravzaprav bi ga lahko brez predhodnega obvestila tudi ukinil.
Ker je Gmail brezplačen, podjetju Google sploh ni potrebno jamčiti za njegovo razpoložljivost. Pravzaprav bi ga lahko brez predhodnega obvestila tudi ukinil.

Medtem ko nas nekajurno nedelovanje številnih spletnih storitev spravi le v slabo voljo, je pred kratkim dobra dvourna odpoved elektronskega poštnega predala Gmail med računalničarji povzročila paniko globalnih razsežnosti. Izpad priljubljene spletne storitve naj bi tokrat povzročil napačen izračun razpoložljive kapacitete Googlovih sistemov.

Zadnji večji izpad priljubljenega brezplačnega poštnega predala se je zgodili konec letošnjega februarja, ko storitev zaradi tehničnih težav prav tako ni bila na voljo dolgi dve uri. Kaj dejansko je takrat povzročilo izpad elektronskega poštnega predala Gmail, programerji podjetja Google javnosti niso želeli razkrili, prav tako ni bilo znano, koliko uporabnikov je bilo prizadetih.

Ker številni računalničarji uporabljajo elektronski poštni predal Gmail tudi v poslovne namene, jih je Google ponovno pozval, da naj pričnejo uporabljati njihovo funkcionalnost, ki je del programskega paketa Gears in omogoča branje ter pisanje elektronskih sporočil tudi v primeru, ko povezava v svetovni splet ni na voljo. Elektronska sporočila so seveda na voljo tudi takrat, ko je internetna povezava počasna in nezanesljiva.

Ko pa je povezava v svetovni splet ponovno vzpostavljena, programska oprema poskrbi za samodejni prenos elektronskih sporočil na elektronski poštni predal Gmail. Novo različico programskega paketa Google Gears, ki je že na voljo za brezplačno dolvleko na strani http://gears.google.com/, je kakopak potrebno namestiti na trdi disk računalnika.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Gmail pošta

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več