Programska in razvojna orodja
15.10.2017 17:19

Deli z drugimi:

Share

Google bo ameriškim delavcem pomagal z rekordno donacijo

Google bo ameriškim delavcem pomagal z rekordno donacijo
Google bo ameriškim delavcem pomagal z rekordno donacijo

Sundar Pichai je na MadebyGoogle dogodku v San Franciscu razkril, da bo Google v naslednjih petih letih investiral 1 milijardo dolarjev v neprofitne organizacije ter s tem pomagal ljudem, da se prilagodijo spreminjajočim se razmeram na trgu dela. Kljub temu, da je Google znan po svojih dobrodelnih gestah, je tokratna donacija daleč največja doslej.

Google spada med največja tehnološka podjetja na svetu in ravno ta so v veliki meri odgovorna za hitro spreminjanje načina dela. Tehnologija se razvija z neverjetno hitrostjo in vse to povzroča določene izgube delovnih mest. Na ta račun se Google čuti dolžnega, da vrne nekaj družbi tudi nazaj in morda pomaga ljudem, da se lažje prilagodijo na novonastale razmere.

Pitchai, generalni izvršni direktor Googla, se je kot prvo ustavil v enem izmed najmodernejših tehnoloških in robotskih centrov, ki je včasih bil industrijsko središče. “Grow with Google Tour” nosi naslov Googlova iniciativa, s katero želijo povezati državo in razne javne ustanove kot so knjižnice, skupnosti in organizacije. Google si želi, da bi ljudje lahko v teh ustanovah pridobivali nasvete in izobraževanja o tem, kako se prilagoditi novim razmeram. Naslednja postojanka, kjer bo Pitchai govoril o Googlovi iniciativi, je Indianapolis.

Narava dela se spreminja

“Narava dela se močno spreminja. To pomeni, da se korelacija med izobrazbo, prakso in priložnostmi prav tako spreminja oz. dviguje na drugačne ravni”, je povedal Pichai. Kot sam napoveduje bo tretjina služb leta 2020 zahtevala znanja in sposobnosti, ki danes niso ravno vsakdanja. To je zagotovo velik problem.

Google bo pomagal znotraj treh glavnih področij: izobraževanje, ekonomske priložnosti in vključevanje. V zadnjih nekaj mesecih je po podatkih, ki jih je predstavil Pichai, Google že razdelil 100 milijonov dolarjev neprofitnim organizacijam.

Največja samostojna donacija – 10 milijonov dolarjev, ki je hkrati največja v zgodovini Googla – je bila namenjena organizcaiji Goodwill, ki skrbi za Goodwill Digital Career Accelerator. V časovnem obdobju naslednjih treh let, bo Goodwill, eden ključnih akterjev na področju razvoja delovne sile, milijonu ljudi ponudil dostop do digitalnih veščin in kariernih priložnosti. Pichai je dodal, da bo za karierno svetovanje in “coaching” na voljo preko milijon Googlovih zaposlenih. V celoti bodo Googlovi zaposleni donirali milijon prostovoljnih ur, da bi pomagali organizacijam kot je Goodwill. Glavni namen je zmanjšati razkorak med izobrazbo in veščinami, ki jo premore ameriška delovna sila in ki jo zahteva delovno mesto 21. stoletja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več