Programska in razvojna orodja
02.07.2013 11:34
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google pričel z vožnjo po slovenskih ulicah in fotografira mesta za Street View

Google pričel z vožnjo po slovenskih ulicah in fotografira mesta za Street View
Google pričel z vožnjo po slovenskih ulicah in fotografira mesta za Street View

Google je objavil, da za potrebe izboljšanja storitve Google Maps pričenja z vožnjo po slovenskih ulicah in z zbiranjem fotografij za priljubljeno storitev Street View. Google avtomobili bodo 9. julija pričeli z vožnjo in s 360-stopinjsko prostorsko fotografsko tehniko fotografirali mesta, kot so Ljubljana, Maribor, Celje in Kranj. V prihajajočih mesecih bodo fotografije mest del zemljevidov in na voljo za raziskovanje domačim uporabnikom, turistom ter spletnim uporabnikom.

Street View je izjemno priljubljena storitev, ki je na voljo že v 50 državah in v več kot 3000 svetovnih mestih. Uporabniku omogoča virtualno raziskovanje in orientiranje okolice preko panoramskih posnetkov ulic. Storitev Street View je na voljo tudi na Google Earth in Google Maps za mobilne telefone.

Google načrtuje začetek vožnje po večjih slovenskih mestih (Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto, Nova Gorica, Koper, Velenje, Domžale, Ptuj itd.) in nadaljuje z manjšimi mesti ter obrobji mest. Dejanski razpored voženj je pogosto odvisen od zunanjih dejavnikov (vreme, zapore cest itn.), zato bo Google s prvim dnem začetka vožnje Google avtomobilov na spletni strani google.si/streetview zagotavljal redno obveščanje o lokacijah Google avtomobilov in več informacij o Street View. Google sporoča, da kjer bo na seznamu obiskanih mest navedeno določeno mesto, se fotografiranje lahko izvaja tudi v okoliških mestih, dostopnih z avtomobilom.

Pridobivanje fotografij se bo pozorno obdelovalo in združevalo, sam proces lahko traja nekaj mesecev, na voljo pa bodo na storitvi Street View na Google Maps.

Google bo zagotavljal visok nivo varovanja zasebnosti, hkrati pa omogočil številne prednosti storitve. Za vse Street View podobe bo Google še pred objavo zameglil obraze in registrske tablice vozil ter tako zagotovil varovanje zasebnosti. Ko bo storitev na voljo, bodo uporabniki z enim klikom »prijavi napako« lahko sporočili o podobah, ki jih potrebno zamegliti. Gumb »prijavi napako« bo na voljo na spodnjem levem delu podobe, uporabniki pa bodo lahko tudi z obrazcem natančno sporočili mesto, kjer so zameglili podobo.

Za področja, kjer bo storitev Street View dostopna, se boste lahko panoramskim fotografijam ulic s približevanjem ali s klikom na podobo Street View približali na najnižjo točko na Google Maps. (V kolikor si še niste posodobili nove verzije Google Maps, lahko to storite tako, da na zemljevid povlečete oranžno ikono »Pegman«, ki se nahaja na levi strani zemljevida.)

Storitev bo uporabnikom omogočala ogled zunanjosti restavracije še pred samim obiskom, načrtovanje potovanj, organizacijo mesta srečanj in pomoč pri domači nalogi iz geografije. Vsi tisti, ki načrtujejo nakup nove hiše, bodo sedaj lahko privarčevali ogromno časa z ogledom nepremičnin ter okolice in načrtovanjem dostopa do nove hiše. Popotniki pa bodo lahko enostavno preverili natančno destinacijo potovanj, si ogledali hotel in okolico.

Prav tako pa bo tehnologija Street View prinesla številne prednosti za podjetja. Brezplačna integracija Google Maps s spletno stranjo podjetja bo omogočala promocijo hotelskih verig ali dvignila prepoznavnost lokalnih knjižnic in restavracij.

Za več informacij o Street View in kako se storitev lahko uporablja v zasebne ter poslovne namene, obiščite spletno stran http://maps.google.si/streetview.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več