Programska in razvojna orodja
05.11.2014 13:01
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Od danes glasba in filmi v storitvi Google Play na voljo tudi v Sloveniji

Najprej so bile na voljo aplikacije in igre. Zdaj je čas za glasbo in filme.
Od danes glasba in filmi v storitvi Google Play na voljo tudi v Sloveniji
Od danes glasba in filmi v storitvi Google Play na voljo tudi v Sloveniji

Od danes so glasba in filmi v storitvi Google Play na voljo tudi v Sloveniji. Google Play vam zagotavlja neomejen dostop do ogromne glasbene knjižnice v vseh vaših napravah – na voljo so vse večje mednarodne založbe in tudi najbolj priljubljene lokalne in neodvisne založbe – ter do priljubljenih in klasičnih filmov, ki bodo na voljo za izposojo in nakup (v standardni in visoki ločljivosti).

Glasba Google Play omogoča ustvarjanje interaktivne radijske postaje brez oglasov, s katerokoli skladbo ali izvajalcem, ki vam je všeč. Radijsko postajo lahko dodate, odstranite ali preuredite in si ogledate, kaj sledi. Lahko tudi prebrskate priporočila naše strokovne skupine in raziskujete različne žanre. Zavihek Poslušajte zdaj v ospredje prinaša izvajalce in radijske postaje, za katere menimo, da vam bodo všeč. Tako lahko začnete uživati v glasbi takoj, ko odprete knjižnico.

Če vam milijoni skladb vseeno niso dovolj, vam Glasba Google Play omogoča združevanje zbirke z vašo lastno zbirko glasbe. Brezplačno lahko v spletu shranite 20.000 skladb in jih poslušate skupaj s tistimi iz kataloga All Access, in sicer v katerikoli napravi Android ali na spletnem portalu play.google.com. Določene albume in sezname predvajanja lahko »pripnete«, tako da so na voljo, kadar nimate vzpostavljene povezave s spletom.

Prvi mesec je brezplačen, po tem obdobju pa je cena le 4,99 evra na mesec. Običajna cena za vse, ki se bodo pridružili po 7. januarju, bo 6,99 evra na mesec, z brezplačnim 30-dnevnim obdobjem.

Filmi Google Play

»Poslušali smo uporabnike in tesno sodelovali s ključnimi partnerji v filmski industriji. Tako smo omogočili, da je storitev Filmi Google Play na voljo tudi v Sloveniji,« je dejal Ben Serridge, produktni vodja za Google Play. »V storitvi Google Play so na voljo novi in klasični filmi, ki jih je mogoče kupiti ali si jih izposoditi. Gledate jih lahko na katerikoli napravi, od tabličnih računalnikov Android do telefonov iPhone. Film lahko začnete gledati na namiznem računalniku in z gledanjem pozneje nadaljujete na tabličnem računalniku.«

Storitev Filmi Google Play ponuja najnovejše filmske izdaje v visoki ločljivosti in katalog več tisoč naslovov, od brezčasnih klasik do »indie« umetniških filmov in kultnih favoritov. Filme si lahko izposodite ter jih gledate enkrat ali pa jih kupite in shranite v svoji knjižnici, da jih lahko gledate kadarkoli, kjerkoli, znova in znova.

Niste prepričani, kdo je glavni igralec? Pavzirajte film, da se prepričate, kdo je na zaslonu, in ugotovite, v katerih drugih filmih ste ga morda še videli. Storitev Filmi Google Play je na voljo v več kot 66 državah po vsem svetu.

V storitvi Google Play si lahko uporabniki izposodijo ali kupijo filme in v njih uživajo s pomočjo naprav Android, iOS ali na spletu.

Dostop do digitalnih filmov je mogoč na različne načine:

Naprave Android: uporabniki telefonov in tabličnih računalnikov Android lahko za nakup filma izberejo ikono aplikacije Trgovina Google Play. Filme je mogoče pretakati neposredno v aplikaciji Filmi Play ali jih prenesti v naprave Android, kjer so na voljo za ogled, ko spletna povezava ni vzpostavljena.

Naprave iOS: uporabniki naprav iPhone in iPad lahko aplikacijo Trgovina Google Play prenesejo iz trgovine Apple App Store. Najprej je treba film kupiti ali si ga izposoditi na spletnem mestu Trgovina Google Play (play.google.com). Film bo takoj na voljo za ogled v aplikaciji Filmi Play v vaši napravi iOS.

Na spletu: uporabniki računalnikov lahko digitalno vsebino kupijo in do nje dostopajo na spletnem mestu Google Play Store (play.google.com/store/movies).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več