Programska in razvojna orodja
27.01.2018 18:22
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Trgovina Google Play testira zanimive novosti

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

V zadnjem času smo lahko spremljali kar nekaj posodobitev trgovine Google Play, ki se osredotočajo na načine, kako uporabniki prenašajo in nalagajo Android aplikacije. Sedaj se je Google odločil za novosti v drugi smeri, in sicer si razcijalci želijo narediti trgovino, ki je bolj prijazna uporabnikom in bolj učinkovita za upravljanje.

Nov učinkovitejši način opozarjanja na primanjkljaj prostora    

Prva zanimiva in predvsem uporabna novost je nov Googlov način, kako opozoriti uporabnike, da jim njihova Android naprava počasi poka po šivih, v smislu primanjkljaja prostora. Trenutna verzija trgovine že ima “built-in” mehanizem, ki uporabnika opozori – “Not enough space” – da na napravi ni dovolj prostora za novo aplikacijo. Problem pa je, da se obvestilo pojavi šele takrat, ko je uporabnik že sredi procesa namestitve. 

Po pisanju portala 9To5Google nova posodobitev ni na voljo tam, kjer bi jo po navadi pričakovali, vendar bo novost vseeno na voljo vsem uporabnikom. “You’re running low on storage” obvestilo bo prisotno na vrhu strani s kartico “Play Protect” takoj pod obvesttilom. Kazalec bo zelo natančno pokazal tudi koliko pomnilniškega prostora je še na voljo na uporabnikovi Android napravi.                                                             

Novo obvestilo oz. kartica bo imela med drugim tudi gumb “Free Up Space”. Ko uporabnik izbere ta gumb, ga aplikacija avtomatsko preusmeri na seznam aplikacij, katere lahko ročno izbere in jih odstrani. Aplikacije so na tem seznamu postavljene po količini uporabe in ne po velikosti. Tako lahko takoj vidimo, katere aplikacije najmanj uporabljamo in katere bi potemtakem najmanj pogrešali. Nekaj podobnega smo že srečali na Googlovi aplikaciji Files Go. Tukaj delamo praktično enako, le da so v enem primeru aplikacije, v drugem pa datoteke.


9To5Google pravi, da gre za novost, ki je na voljo na Google Play Store verzijah 8.5xx in 8.7xx. Ne glede na to pa lahko zelo kmalu verjetno pričakujemo, da bo novost na voljo za vse Android naprave. Kdaj točno bi naj do tega prišlo, za zdaj še ni znano.                                                                      

Novi “My Subscriptions” meni

Naslednja lastnost, ki jo Google kot vse kaže testira v Google Play trgovini, je novi “My Subscriptions” meni. Android Police je bil prvi, ki je opazil novost, ki je locirana v navigacijskem meniju takoj pod sekcijo “My apps & games”. Preko novega menija lahko uporabniki hitro dostopajo do svojih aktivnih naročnin na aplikacije, serije in revije. Od zdaj naprej bo vse skupaj združeno na enem mestu, kar bo celotno uporabniško izkušnjo precej izboljšalo, saj bo aplikacija postala bolja pregledna. Za zdaj kaže na to, da je dotični meni del testa, ki vključuje majhen delež uporabnikov. Za to tudi ni mogoče napovedati ali bo posodobitev na voljo za vse verzije trgovine in Android naprave.                                                      


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več