Programska in razvojna orodja
20.07.2018 13:24

Deli z drugimi:

Share

Vse, kar je znanega o pametni uri Pixel Watch

Vse, kar je znanega o pametni uri Pixel Watch
Vse, kar je znanega o pametni uri Pixel Watch

Leto 2018 bi lahko bilo leto, ko bo Google končno izdal svojo lastno pametno uro. Po podatkih dokaj zanesljivega vira, Evana Blassa, naj bi Google intenzivno delal na seriji novih produktov, med katerimi lahko najdemo novi Pixel telefon, 2. generacijo Pixel Buds in novo pametno uro, ki naj bi prav tako spadala pod isto znamko.

To bi za Google bil velik korak naprej, kajti do danes se je vedno zanašal na proizvajalce kot so LG in Fossil Group, prav tako pa je sodeloval z Movadom. Skupaj so razvili programsko namenjeno pametnim uram – Waer OS – ki je pred kratkim doživela še zadnjo posodobitev. S tem, ko se je Google povezal s proizvajalci ur, je potegnil pravo potezo, anmreč pogosto se zgodi, da tehnološka podjetja sicer naredijo vrhunsko strojno opremo, pozabijo pa na dizajn. Končni rezultat so seveda ure, ki izgledajo staromodne, preveč toge in nikakor ne v koraku s časom. Po našem mnenju bi morala modna podjetja sodelovati s tehnološkimi, kajti le tako lahko dobimo izdelke, za katere se splača seči globoko v žep. Glede na to, kako dobro Google dela na področju Pixel telefonov, morda pametna ura Google Pixel Watch ne bo tako slaba.

Tukaj je vse, kar je znanega o pametni uri Pixel Watch

Po pisanju portala Business Insider so v izdelavi tri Pixel pametne ure: Ling, Triton in Sardine. To informacijo je maja potrdila že nemška spletna stran WinFuture.de. To ne nujno pomeni, da Google pripravlja tri popolnoma različne pametne ure, lahko bi šlo samo za tri različno velike ure, ali pa bi lahko Google po vzoru Appla delal na različnih verzijah ure, kar se tiče programske opreme.


Pixel Watch bi naj bil opremljen z novim Qualcommovim procesorjem, kar bo sploh prvič po letu 2016, da bo Qualcomm izdal novi čip za Wear OS ure. V intervjuju za portal Wareable je Qualcommov direktor nosljive tehnologije, Pankaj Kedia, dejal, da bo Qualcomm naznanil novi procesor to jesen. Novi procesor bi naj izšel ob pametni uri – ki bi lahko bila Pixel Watch. Novi procesor bo izboljšal izkušnjo z Google Assistantom in ga postavil v vizualno kvalitetnejšo raven. Dennis Troper, produktni direktor za Wear OS je za CNET povedal, da bo Assistant postal bolj personaliziran in “proaktiven kar se tiče informacij, ki jih želimo videti”, prav tako pa lahko pričakujemo izboljšane fitnes funkcije.


Še ena pomembna novost prihaja z uro Pixel Watch, in sicer naj bi ta premogla boljšo baterijo od dosedanjih Wear OS ur, prav tako pa bodo uporabniki navdušeni nad vgrajenim GPS-om, LTE podporo in merilniki srčnega utripa, stresa in ostalih biomteričnih dejavnikov.


Kdaj točno lahko pričakujemo uro Pixel še ni znano, vendar po zadnjih napovedih vseeno kaže, da bo to že to jesen. Telefona Google Pixel in Google Pixel 2 sta bila oba predstavljena oktobra 2016 in 2017, torej lahko sklepamo, da bo ura sledila temu urniku.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več