Računalništvo, telefonija
30.09.2016 13:48
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HOPIN TAXI sedaj tudi v Ljubljani

Aplikacijo, ki povezuje voznike taksijev in potencialne stranke, so razvili v Bratislavi leta 2012. Gre za brezplačno aplikacijo, katere namen je olajšati potovanje s taksijem, ki je danes prisotna tudi v Ljubljani. HOPIN je na voljo tudi v nekaterih drugih mestih, kot so Kijev, Praga in Košice.
HOPIN TAXI sedaj tudi v Ljubljani
HOPIN TAXI sedaj tudi v Ljubljani

V Ljubljani je storitev HOPIN TAXI začela delovati 17. avgusta letos. Do sedaj imajo že več kot 13.000 prenosov aplikacije, ki jo lahko namestite na mobilne operacijske sisteme iOS, Android, Windows phone in BlackBerry. Samo v septembru so uspešno opravili že več kot 2000 naročil, števila pa se iz tedna v teden povečujejo. Dnevno uporablja aplikacijo med 700 in 900 uporabnikov, konec tedna pa je število še nekoliko večje (1250). V mestih, kjer je aplikacija prisotna, število uporabnikov presega 200.000. Zanje skrbi 1.100 taksistov, ki skupaj opravijo več kot 100.000 naročil mesečno.

V aplikaciji uporabnik svoj prevoz naroči v samo 3 korakih. Sedaj vam ni več treba poklicati centrale, čakati, da pridete na vrsto in razlagati, kam naj taksi pride po vas. Vse je vidno v aplikaciji, kjer lahko sami izberete voznika ali pa vam predlaga najbližjega prostega taksista. Tako boste točno vedeli, kdo pride, kdaj pride in kje trenutno je. Voznike lahko izbirate na osnovi ocene in priljubljenosti taksista s strani uporabnikov, jezikov, ki jih govori taksist, tipom vozila in ceni na prevožen kilometer ter startnini. Aplikacija je zasnovana tako, da deluje transparentno, s čimer se zagotavlja tudi stopnja varnosti strank. Vsi taksisti, ki uporabljajo aplikacijo HOPIN TAXI, morajo imeti veljavno licenco za voznika taksija.

Vedno lahko pregledujete tudi zgodovino svojih naročil, prevoz pa lahko poleg gotovine plačate kar s telefonom. Vse, kar morate storiti za to, je, da pred plačilom vožnje v aplikacijo vnesete podatke z vaše kreditne kartice, ostalo pa za vas opravi sistem. To je še posebej priročno za pot s kakšne zabave ali kadarkoli, ko pri sebi nimamo gotovine. Pri plačevanju storitve HOPIN gotovine ne potrebujemo več.

Ko boste z aplikacijo HOPIN TAXI naročali prevoz, vam ne bo potrebno čakati zunaj na dežju, mrazu ali vročini, saj vam bo aplikacija sporočila, kdaj je taksi na dogovorjeni lokaciji, oziroma koliko je od nje oddaljen.

Priročna je tudi storitev za podjetja, kjer lahko zaposleni uporabljajo skupni račun, plačajo vnaprej ali pa s pomočjo dobroimetja, ki si ga naloži v aplikacijo.

Če aplikacije slučajno še nimate, si jo vsekakor naložite na svoj pametni mobilni telefon. Je brezplačna in dosegljiva na povezavi HOPIN .


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več