Facebook
13.01.2018 13:21

Deli z drugimi:

Share

Facebook načrtuje velike spremembe za našo časovnico

Facebook načrtuje velike spremembe za našo časovnico
Facebook načrtuje velike spremembe za našo časovnico

Facebookov šef, Mark Zuckerberg, je za portal Digital Trends predstavil nekaj svojih načrtov glede prihodnosti Facebooka in natančneje časovnice, ki jo vsi vsakodnevno uporabljamo. Facebook se resno pripravlja na velike spremembe časovnice, ki bi naj bile osredotočene na zmanjševanje količine javnih objav s strani poslovnih strani, znamk in medijev.

Zuckerberg je povedal, da je dobil odzive s strani Facebook skupnosti, in sicer so števillni komentarji bili usmerjeni na pretirano “onesnaževanje” časovnice s strani javnih objav. Te uporabnikom kratijo osebne momente na omrežju in zaustavljajo proces druženja in spoznavanja novih ljudi. Kot rezultat teh odzivov je Zuckerberg povedal, da načrtuje počistiti časovnico ter na nek način vzpostaviti novo ravnotežje.

V svojem sporočilu je glavni izvršni direktor Facebooka še dodal, da so raziskave pokazale, kako jačanje odnosov izboljšuje naše počutje in srečo, hkrati pa je dodal, da se “počutijo odgovorne, da svoje storitve naredijo takšne, da te niso samo zabavne, temveč tudi koristen za človekovo počutje. Družbena omrežja so morda na začetku svoje poti res na prvo mesto postavljala ta socialen aspekt, vendar se je v zadnjih letih nekoliko izgubil v morju številnih drugih lastnosti in storitvah.

Zuckerberg pravi: “Naše lastne raziskave so pokazale, da se ob uporabi družbenih medijev za povezovanje z ljudmi, počutimo bolj povezane in manj osamljene, kar na dolgi rok pomeni srečo in boljše zdravstveno stanje”. Po drugi strani so v sklopu istih raziskav ugotovili, da pasivno branje in gledanje člankov in videov – tudi če so ti zabavni ali informativni – nima enakaih učinkov. Samo pomislimo, kolikokrat na dan se nam zgodi, da popolnoma nepotrebno brskamo po naši časovnici in gledamo videe, ki za nas nimajo nobenega pomena in dodane vrednosti.

Nova Zuckerbergova strategija izhaja iz številnih kritik, ki v zadnjem času letijo na račun platforme in moči, ki jo ta ima. Trenutno ima Facebook več kot 2 milijarde uporabnikov po vsem svetu in zadnjih nekaj let za Facebook ni bilo pretirano lahkih – mislimo predvsem na obtožbe glede sovražnega govora na družbenem omrežju in raznih obtožb glede zlorab, prav tako pa se spomnimo zgodb glede zunanjih vmešavanjih v predsedniške volitve itd. Vse to je kot kaže predramilo “veliki F”, ki se sedaj želi vrniti k svojim “koreninam” in uporabnikom ponuditi večji fokus na pravih prijateljih in družini.

Zuckerberg pričakuje, da bomo na Facebooku preživeli manj časa

V enem od komentarjev je Zuckerberg izjavil nekoliko presenetljivo pričakovanje, in sicer naj bi po njegovem mnenju predstavljene spremembe rezultirale v zmanjšanju porabljenega časa na Facebooku in hkrati manj gledanju javne vsebine. Vseeno upa, da bo ta, sicer krajši čas na Facebooku, postal vreden več in azto tudi bolj cenjen. “Če naredimo prave poteze, verjamem, da bomo koristni za našo skupnost in poslovanje na dolgi rok”, je dodaj Zuckerberg.

Po njegovem pričevanju je podjetje začelo s spremembami v tej smeri lansko leto, vendar kot sam pravi, ne moremo pričakovati revolucije čez noč. Potrebnega bo kar nekaj časa preden se bodo spremembe poznale v sklopu vseh Facebookovih produktov. “Prve spremembe bomo videli pri časovnici, kjer lahko pričakujete več vsebine prijateljev, družine in skupin”, razlaga Zuckerberg.

Pred kratkim smo objavili članek o Zuckerbergovih novoletnih zaobljubah za leto 2018 in če ste slučajno prebrali tisti članek, lahko vidite, da gre v tem zgolj za nadaljevanje in nadgradnjo njegovih zaobljub. Zaobljubil se je, da bo “popravil” Facebook in eden pomembnejših korakov k temu je gotovo tudi zgoraj opisana strategija glede spremembe časovnice.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več