Facebook
26.02.2014 08:03
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook prevara – ali je vse to res?

Brezplačen seminar za bralce Računalniških novic!
Brezplačen seminar za bralce Računalniških novic!

Kako zelo imate radi bučke? Določena FB stran, ki ima 784 všečkov, pravi, da jih vsaj toliko ljudi obožuje dovolj, da so kliknili »Všeč mi je«, čeprav na njej ni nobene vsebine, obstaja pa še mnogo veliko bolj aktivnih strani posvečenim prav bučkam. Zakaj so potem všečkali prav to stran?

Če bi pogledali statistiko, bi videli, da je večina všečkov prišla iz Dake, Bangladeša, kjer delavci v okviru »klik farme« tudi po tri izmene klikajo »všeč mi je« stranem, ki so za to plačale. Tako za 1000 všečkov dobijo največ 15$, povprečna letna plača pa znaša tudi do samo 120$ na leto.

Morda se upravljavcem FB strani ne sliši slabo – za X dolarjev dobim X novih všečkov. A ti všečki so v resnici strup za vašo stran, saj se obnašajo drugače kot »originalni« všečki. Facebook vaše objave namreč porazdeli določenemu številu vaših oboževalcev in če ti pokažejo dovolj veliko zanimanje z všečki, komentarji in delitvami objave, se bo ta prikazala še večjemu številu oboževalcev. S tem, ko imate na strani “fake” všečke, se bo objava prikazala manj »realnim« ljudem, manjši bo engagement, v bistvu dosežete le to, da vaše objave vidi manj ljudi.

Edina možnost, da si ponovno povečate doseg je, da Facebooku plačate promocijo lastnih objav, kar dobesedno pomeni, da Facebook služi na račun tega, da vi želite, da so vaše objave vidne vašim oboževalcem. Te promovirane objave bodo s časom čedalje dražje, saj bo po njih vedno več povpraševanja in težko bo konkurirat večjim podjetjem, ki imajo večje finančne zmožnosti. Vrtimo se torej v začaranem krogu, kjer eni dajemo, Facebook pa jemlje.

Katere naložbe v Facebook se potemtakem sploh izplačajo?

Nedvomno aplikacije z nagradnimi igrami, ki uporabnike pripravijo do tega, da na vaši strani aktivno sodelujejo – objavljajo slike, delijo akcijo s prijatelji, zaupajo vam svoje misli, ki se objavijo na vaš zid, algoritmi teh dejavnosti pa prepričajo Facebook, da ima opravka z aktivnim oboževalcem. Posledično mu tudi prikazuje vaše objave, brez, da bi vi morali za to dodatno plačati.

O tem bo govoril tudi strokovnjak za Facebook, Martin Korošec, na seminarju »5 korakov od oboževalcev do kupcev«. Ta bo v sredo, 19. marca, med 9. in 13. uro v prostorih Poslovne hiše Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani. Prijavite se lahko preko spodnjega obrazca (če obrazca ne vidite, izklopite mobilni pogled).

Kaj vse boste na seminarju še izvedeli?

  • Zakaj so všečki, ki jih kupite ali celo tisti iz plačanih oglasov lahko prevara?
  • Kako pravilno izkoriščati Facebook v poslovne namene?
  • Kako s pomočjo Facebooka povečati prodajo tudi v praksi in ne samo teoriji?
  • Kako Facebook nagradne igre pomagajo izboljšati poslovanje v prav vseh panogah?
  • Kako brez oglaševanja prodati svoje izdelke in storitve?
  • Kako pravilno komunicirati z oboževalci na Facebook strani in izven nje?

Ker smo podobne brezplačne seminarje za bralce Računalniških novic že organizirali, vemo, da zaradi velikega zanimanja, vsi žal ne boste prišli na vrsto, zato velja pravilo “Kdor se prvi prijavi, prvi melje”.

>> Na seminar se brezplačno prijavite preko spodnjega obrazca!

Vsi, ki boste na seminar prišli, prejmete še darilo, e-knjigo »Facebook. Vaši kupci so že tam. In vi?«.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RDEČA ORANŽA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RDEČA ORANŽA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RDEČA ORANŽA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več