Facebook
17.01.2013 08:05

Deli z drugimi:

Share

Facebook z lastnim iskalnikom nad Google

Spletni iskalnik Graph Search podjetja Facebook obeta veliko, saj ta temelji na osnovi navad uporabnikov. Zaradi tega jim bo lahko ponudil iskalne rezultate še preden jih bodo ti vpisali v iskalnik.
Podjetje Facebook na iskalnik Graph Search stavi veliko, saj je zanj tako pomemben, kot sta na primer sporočilni sistem in časovnica.
Podjetje Facebook na iskalnik Graph Search stavi veliko, saj je zanj tako pomemben, kot sta na primer sporočilni sistem in časovnica.

Podjetje Facebook je najavilo novo spletno storitev, ki je močno vznemirila vse večje ponudnike spletnega iskanja, kot so na primer Google, Microsoft, Yahoo! in druge. Priljubljeno družbeno omrežje je namreč pripravilo lasten spletni iskalnik, ki je za razliko od konkurenčnih izdelkov nadvse pisan na kožo uporabnikom, ki z njim rokujejo. Novost za iskanje vsebin namreč uporablja podatke, ki jih »črpa« neposredno iz aktivnosti uporabnikov (kaj jih zanima, kje preživijo največ časa, kaj všečkajo in podobno).

Podjetje Facebook na iskalnik Graph Search stavi veliko, saj je zanj tako pomemben, kot sta na primer sporočilni sistem in časovnica. Ker bo ta »poznal« navade uporabnikov, jim bo ponujal iskalne rezultate še preden jih bodo ti vpisali v iskalnik. Z njim bo mogoče na primer najti vse prijatelje in znance, ki živijo v določenem kraju, prijatelje, ki so v določenem obdobju potovali na določeno lokacijo, vse fotografije, na katerih se nahaja izbrana oseba in še mnogo več. Ker se znotraj Facebooka »nabira« vse več znanja in uporabnih podatkov, bo sčasoma pričela upadati potreba po uporabi klasičnih iskalnikov.

Zaradi zmogljivosti spletnega iskalnika Facebook Graph Search bo skrb za zasebnost na priljubljenem družabnem omrežju postala še bolj pomembna, saj če podatkov ne bomo ustrezno zavarovali, bodo ti postali »javno dobro«. Časa za njihovo zavarovanje pa je na srečo več kot na pretek, saj je novost trenutno na voljo le povabljenim uporabnikom, ki uporabljajo ameriško različico Facebooka.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več