Facebook
07.10.2020 15:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Instagram praznuje 10. rojstni dan – kaj nam pripravlja?

Instagram praznuje 10. rojstni dan - kaj nam pripravlja?
Instagram praznuje 10. rojstni dan - kaj nam pripravlja?

Instagram danes, 6. oktobra, praznuje svoj 10. rojstni dan in pripravil nam je nekaj novosti, ki znajo dodatno izboljšati uporabniško izkušnjo. Med drugim zasebne zemljevide zgodb “Stories Map”, nekaj zanimivih posodobitev in pa pred časom naznanjeno “IGTV Shopping” posodobitev. Tisti, ki so nedavno dobili nek dizajnerski “klic”, pa bodo imeli na voljo tudi izbor posebnih ikon, s katerimi si bodo lahko predrugačili svoj domači zaslon, kar je predvsem v zadnjem času velik trend.

Zagotovo ena najbolj zanimivih novosti je zgoraj omenjeni zemljevid “Stories Map”, ki uporabnikom omogoča vpogled v vse zgodbe, za tri leta nazaj, po lokacijah. Do zdaj imamo uporabniki na voljo arhiv zgodb, ki nam omogoča kronološki pogled nazaj, zdaj pa bomo imeli še zemljevid, ki bo podobno kot “Google časovnica” beležil lokacije, kjer smo posamezne zgodbe objavljali.

Kar pa se tiče posebnih ikon, so jih analitiki opazili že prej, vendar so takoj napovedali, da bodo del večjega posodobitvenega paketa, kot je recimo tale “rojstnodnevni”. Napovedi so se izkazale kot resnične, edino počakati še moramo, da pride Instagram posodobitev do nas. Uporabniki bomo lahko izbirali med oranžno, rumeno, zeleno, vijolično, črno, belo in še kakšno barvno kombinacijo ikone. Po pisanju portala Tech Crunch bo na izbiro tudi mavrična ikona in nekaj različnih dizajnov klasične ikone, za vse tiste, ki so nekoliko bolj nostalgični.

Zemljevid “Stories Map”

Novi zemljevid zgodb “Stories Map” prinaša zasebni zemljevid in koledar vseh Instagram zgodb, ki smo jih delili v zadnjih treh letih. Gre v bistvu za nadgradnjo trenutnega arhiva zgodb, ki uporabniško izkušnjo družbenega omrežja dviguje na višji nivo. Morda bo sicer kdo presenečen, saj naj bi glavna ideja zgodb bila ravno to, da jih Facebook po določenem času izbriše iz svojih serverjev, vendar to ni prvič, da je Instagram iz “starih” zgodb zgradil novo lastnost znotraj omrežja.

Na primer, “Story Highlights”, ki so bile predstavljene leta 2017, omogočajo, da shranjujemo nekatere nam najljubše zgodbe direktno na vrh profila, kjer ostanejo toliko časa dokler jih ne izbrišemo, ali do konca napolnimo posamezno sekcijo.

Še dve novosti …

Prva se tiče predvsem upravljanja s komentarji, in sicer bo Instagram skrbel za avtomatsko skrivanje podobnih komentarjev, ki so sicer že bili prijavljeni. Te skrite komentarje bomo še vedno lahko našli pod sekcijo “View Hidden Comments”. Ta novost je zelo podobna Twitterjevi lastnosti “Hide Replies”, ki je na sceno stopila lansko leto. Enako kot Twitter bo tudi Instagram skril neprimerne in žaljive komentarje za dodatnim klikom, s čimer želi karseda očistiti omrežje tovrstne vsebine. Razlika med Twitterjem in Instagramom je ta, da v primeru Twitterja uporabnik sam upravlja s komentarji, medtem ko Instagram načrtuje avtomatizacijo tega procesa.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več