Facebook
08.08.2018 13:22

Deli z drugimi:

Share

Kako preveriti, koliko časa porabimo na Facebooku in Instagramu

Kako preveriti, koliko časa porabimo na Facebooku in Instagramu
Kako preveriti, koliko časa porabimo na Facebooku in Instagramu

Facebook in Instagram sta naznanila novo lastnost, s katero lahko vsi uporabniki preverimo, koliko časa v resnici porabimo na obeh aplikacijah. Če si seveda to želimo in se želimo spraviti v slabo voljo, ker verjetno ugotovimo, da smo resnično odvisni od družbenih omrežij. Kot vse kaže bodo posodobljene novosti na Facebooku in Instagramu na voljo kmalu, težko pa napovemo točen datum posodobitev. Za vas smo pripravili hiter “step-by-step” priročnik, kako lahko sami preverite, ali bi morali vaš čas, ki ga preživite na obeh platformah nujno zmanjšati, ali pa vseeno spadate med tisti “normalne” uporabnike.

1. Odprite aplikacijo Facebook in poiščite sekcijo nastavitve.

2. Izberite “Your Time on Facebook”.

3. Pokazal se vam bo graf, v katerem lahko vidite povprečen čas, ki ga preživite na Facebooku.

4. Izberite katerikoli stolpec in za vsak dan lahko pogledate celoten čas, ki ga preživite na platformi.

5. Če želite, si lahko nastavite dnevni opomnik, ki vas bo spominjal, kdaj boste dosegli čas, ki ste si ga zastavili.

Še posebej ta zadnja točka je zelo uporabna, kajti, če nimamo sami dovolj samonadzora, potem nam pri tem lahko pomaga Facebook in nas vsakič, ko prekoračimo zastavljeni čas, opozori.

Kako preveriti, koliko časa preživimo na Instagramu?

1. Odprite aplikacijo Instagram in poiščite sekcijo nastavitve.

2. Izberite “Your Activity”.

3. Prav tako kot na Facebooku se vam bo pokazal graf, v katerem lahko vidite povprečen čas, ki ga preživite na Instagramu.

4. Izberite katerikoli stolpec in za vsak dan lahko pogledate celoten čas, ki ga preživite na platformi.

5. Če želite, si lahko nastavite dnevni opomnik, ki vas bo spominjal, kdaj boste dosegli čas, ki ste si ga zastavili.

Pomembno je vedeti, da ta lastnost pove samo čas, ki ga preživimo na aplikaciji na tej dotični napravi. Torej to ne pomeni, da bomo izvedeli, koliko časa skupno porabimo za aplikacije na vseh napravah – Facebook in Instagram. Če recimo uporabljamo večino mobilne telefone, potem lahko dobimo dober približek rezultata, ki bi ga dobili sicer na vseh napravah, če pa recimo zelo razpršeno uporabljamo naprave – tablica, računalnik, mobilni telefon – potem pa nam ta lastnost ne bo pokazala realnega rezultata.

Poleg zgoraj predstavljene novosti nam Instagram in Facebook pripravljata še opcijo “Mute Push Notifications”. S to lastnostjo bi naj uporabniki prihranili čas z omejevanjem obvestil iz Facebooka in Instagrama za določeno časovno obdobje. Vsekakor zanimiva lastnost, če smo naveličani vseh obvestil, ki prihajajo s strani obeh platform.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več