Facebook
08.01.2018 13:49

Deli z drugimi:

Share

Vas zanima največja novoletna zaobljuba Marka Zuckerberga?

Vas zanima največja novoletna zaobljuba Marka Zuckerberga?
Vas zanima največja novoletna zaobljuba Marka Zuckerberga?

Novoletne zaobljube vsako leto postanejo nujna stvar, o kateri razmišljamo proti koncu leta in še zagotovo nekaj dni po vstopu v novo leto. Nekateri se zavežemo k večji aktivnosti, zdravemu načinu življenja, spet drugi razmišljajo o kariernih napredovanjih, družinskih zaobljubah in še bi se našlo. Vsak se novoletnih zaobljub loti po svoje, nekateri si pišemo cilje na papir, v računalnik, nekateri pa si jih enostavno “shranijo” v glavi. Kdo se potem dejansko drži teh zaobljub in kako dolgo je drugo vprašanje. Tako kot vsako leto si je na prehodu v leto 2018 zadal eno veliko novoletno zaobljubo tudi prvi mož Facebooka, Mark Zuckerberg.

Za leto 2018 si je zadal cilj, da “popravi” Facebook. To je kot sam pravi njegov osebni izziv za leto 2018. V eni od objav je zapisal, da je naredil preveč napak, saj je silil v vpeljavo različnih pravil, hkrati pa je neuspešno zaustavil nekatere nepravilnosti pri uporabi družbenega omrežja.

Zuckerberg si vse od leta 2009 zastavi velikopotezne zaobljube, ki jih potem tudi javno izpostavi.Letošnja zaobljuba je povezana s problemom lažnih novic, ki je obkolil družbena omrežja po vsem svetu. Podjetja so bila deležna številnih kritik, kajti dovolila so, da se te lažne novice razširijo in celo vplivajo na nekatere največje volitve od ameriških naprej. Facebook je bil kritiziran, ker je dovolil ruske politične oglase v predsedniški kampanji. Zuckerberg se je zaobljubil, da bo svoj fokus v letu 2018 usmeril na “pomembne probleme”, ki jih je združil pod kategorijo “ščitenje naše skupnosti pred zlorabami in sovraštvom, ščitenje pred vmešavanjem vladnih organizacij in držav ter doseganje cilja, da je čas, ki ga uporabnik preživi na Facebooku, kvalitetno porabljen čas.

“Zavedam se, da ne bomo zmogli preprečiti vseh napak in zlorab, vendar se trenutno dogaja preveč napak, hkrati pa nam ne uspe preprečiti nepravilnosti pri uporabi naših urodij”, je zapisal Zuckerberg. “Če bomo uspešni v letu 2018, bomo leto zaključili veliko bolj pozitivno”, je še dodal.

Novoletne zaobljube Marka Zuckerberga:

2009 – Vsak dan nositi kravato

2010 – Naučiti se Mandarinščino

2011 – Jesti samo tisto meso, ki ga ulovi sam

2013 – Vsak dan spoznati človeka izven Facebooka

2015 – Vsak drug teden prebrati knjigo

2016 – Zgraditi umetno inteligenco za upravljanje svojega doma

Vidimo lahko, da so predhodne novoletne zaobljube nekoliko drugačne od letošnje in kritiki so se takoj obesili na to, zakaj se je Zuckerberg moral zaobljubiti na tak način. Po njihovem mnenju bi glavni izvršni direktor Facebooka tako ali tako moral delati na teh stvareh in se mu ne bi bilo potrebno česa takšnega zaobljubiti. Facebook po Zuckerbergovem mnenju potrebuje resno reševanje relevantnih problemov in kot sam pravi bo poskrbel, da bo osredotočen na dejansko pomembne stvari.

Ena najpomembnejših stvari, katero Zuckerberg postavlja visoka na seznam prioritet, je problem centralizacije in decentralizacije. “Tehnologija je obljubljala več moči ljudem, vendar se je v zadnjem času pojavil dvom v takšne scenarije, kajti ljudje vse bolj verjamejo, da je prišlo do centralizacije moči”, je dejal Zuckerbeg. Torej ravno obraten efekt od napovedanega, ki zahteva takojšnjo rešitev. Zuckerberg vidi eno od možnih rešitev v kriptovalutah, ki so (in še imajo) imele moč, da trend obrnejo v pravo smer. Sam bo skušal dognati, kako kriptovalute povezati s Facebookom in morda zadovoljiti uporabnike, ki si želijo več svobode in moči v svojih rokah.

“Leto 2018 bo resno leto osebne rasti in napredka. Zelo se veselim reševanja problemov skupaj z ljudmi, s katerimi delam”, je zaključil Zuckerberg.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več