Socialna omrežja
30.11.2011 10:15

Deli z drugimi:

Share

Z omrežjem Google+ do izgubljenega fotoaparata v morju

Pomnilniška kartica SanDisk Extreme III je brez poškodb preživela kar leto dni pod morjem.
Pomnilniška kartica SanDisk Extreme III je brez poškodb preživela kar leto dni pod morjem.

Kar vidite na fotografiji, je bil nekoč povsem delujoč fotoaparat Canon EOS 1000D, ki je nesrečnemu lastniku padel v morje. Nesreča se je pripetila v zalivu Deep Bay v Britanski Kolumbiji (Kanada). Možakar je bil pričakovano ves iz sebe, saj je s tem izgubil vse fotografije, ki jih je opravil na dopustu. Na srečo so se te po dobrem letu dni spet »vrnile« k lastniku. Največje zasluge za to gredo fotografu Marcusu Thompsonu in priljubljenemu družbenemu omrežju Google+.

Zgodba o najdenem izgubljenem fotoaparatu se je pričela odvijati, ko je fotograf Markus Thompson med potapljanjem v zalivu Deep Bay našel fotoaparat Canon EOS 1000D. Ta je iz fotoaparata izvleke pomnilniško kartico SD, jo očistil in presenečeno ugotovil, da je ta še vedno delujoča in da so na njej shranjene dopustniške fotografije iz leta 2010. Od tistega trenutka naprej je Markus Thompson preizkušal raznovrstne prijeme z namenom, da bi našel lastnika fotoaparata in fotografij.

Ker mu to s klasičnimi metodami ni uspelo, se je po pomoč obrnil še na družbeno omrežje Google+. Tam je objavil sporočilo, da je v morju našel digitalni fotoaparat Canon EOS 1000D in da je bilo na pomnilniški kartici SanDisk Extreme III shranjenih več kot 50 fotografij. Na njih je nek gasilec z družino, ki je s svojo gasilsko skupino osvojil nagrado Pacific Regional Firefit. To je bilo dovolj, da je prijatelj lastnika fotoaparata v nekaj dneh vzpostavil stik Markusom Thompsonom. Ta se je takoj zatem znašel ponovno v rokah lastnika. Čeprav fotoaparat ni več v delujočem stanju, ima za lastnika zagotovo večjo spominsko vrednost, kot če pred dobrim letom dni ne bi bil padel v morje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več