Twitter
21.10.2017 13:00

Deli z drugimi:

Share

3 načini, kako kreativno uporabiti Twitter v poslovne namene

3 načini, kako kreativno uporabiti Twitter v poslovne namene
3 načini, kako kreativno uporabiti Twitter v poslovne namene

Kar se tiče Twitterjeve omejitve na 140 znakov, jo ljudje ali obožujejo, ali pa popolnoma sovražijo. Vmesne poti skorajda ni. Že res, da Twitter uporabnike prisili, da zelo strnjeno povedo kar mislijo, s čimer je komunikacija bolj jedrnata in hitrejša, vendar pa v poslovnih primerih takšna komunikacija zna zelo pogosto izpustitit pomembne informacije. V sklepanju raznih poslov ni prostora za napake, kajti vsak bit informacij je zelo pomemben.

Kljub omejitvi na 140 znakov je Twitter še vedno eno najbolj popularnih družbenih omrežij na svetu in s svojimi 328 milijoni uporabnikov zagotovo predstavlja dober nabor (potencialnih) potrošnikov. Predvsem za podjetja, ki ciljajo na mlajšo populacijo, je Twitter odlična izbira. 37% vseh uporabnikov Twitterja je starih med 18 in 29, 25% jih spada v starostno skupino med 30 in 49 let itd. “Milenijci” so zelo redni uporabniki Twitterja in to ne samo v ZDA, temveč se podoben trend vidi tudi v Evropi, čeprav v nekoliko manjšem obsegu. To kar mlade najbolj pritegne pri Twitterju je vsaj v zadnjem času objavljanje neposredno iz raznih dogodkov. Kar 67% uporabnikom tako sledi dogodkom glede na uporabljene “hashtage”.

Torej, kako lahko podjetja ali podjetniki uporabijo Twitter s pripadajočo bazo podatkov in uporabnikov sebi v prid?

“Twitter Cards”

Vsi seveda dobro vemo, da objave na družbenih omrežjih, ki vsebujejo fotografijo, ljudje v večji meri delijo in nasploh opazijo kot pa recimo tekstovne objave. Če pomislimo, da se na Twitter objavi preko 500 milijonov “čivkov” na dan, vidimo kakšen potencial in koliko priložnosti imamo. “Twitter cards” kartice nam dajo možnost, da z našimi “čivkI” pokažemo različne tipe fotografij. Te slike se potem pokažejo vsakič, ko nekdo objavi povezavo z vaše spletne strani. Obstaja kar nekaj možnosti pri izbiri formata slik, kar pomeni, da lahko prilagajamo izbiro svoji branži.

“Geo-Search” orodje

Eden najboljših načinov, kako prodati vaše produkte ali storitve je, da najprej na nek način pokažemo ljudem kar ponujamo. Z uporabo Hootsuita lahko nastavimo “geo-search” tokove, ki nam omogočajo, da sledimo določenim, izbranim ključnim besedam ali frazam in se potem odzovemo na objave. Recimo, če prodajamo obleke in nekdo objavi “rabim obleko”, mi avtomatsko vidimo objavo in lahko odgovorimo v obliki ponudbe. Torej, mi dobimo obvestilo, da je nekdo objavil neko objavo in jo opremil z “rabimo obleko”, nastavljeno pa imamo tako, da dobi ta oseba personalizirano sporočilo v katerem dobi povezavo do naše spletne strani ipd.

Hootsuite vam ponuja točna navodila po korakih, kako zadevo nastaviti in za vse to boste potrebovali zgolj nekaj minut. Upravljanje družbenih omrežjih na ta način vam bo dalo močno orodje za poslovno uspešnost, saj boste na ta način, brez zamudnega iskanja po Twitterju, prišli do stika s potencialnimi potrošniki. Ena najbolj pogostih težav, ki jo izpostavljajo potrošniki je, da jim podjetja na svojih profilih pogosto ne znajo pomagati. S tem, ko mi dobro nastavimo te sledilne algoritme, lahko iz tega potegnemo dobre rezultate.

“Twitter list”

Twitter lahko zelo hitro postane prostor nepreglednih objav, kjer se počasi a vztrajno utapljamo v neumnostih, ki jih objavljajo takšni in drugačni profili. Zavedati se moramo, da je velika večina objav popolnoma neuporabnih. Za to, da se nam kaj podobnega ne zgodi, nam Twitter omogoča, da si nastavimo Twiiter sezname, kamor vključimo tiste ključne profile, ki lahko vplivajo na naše poslovanje. Na primer, če želimo spremljati vplivneže v svoji industriji, jih lahko dodamo na seznam, naredimo seznam privaten in tako oni ne dobijo nobenega obvestila o te, da smo jih dodali na ta seznam (lahko pa pustimo tudi javen seznam). Namesto, da spremljamo celoten Twitter zid, potem spremljamo samo časovnico teh profilov, ki smo jih umestili na seznam.

Kot lahko vidimo Twitter še ni za staro šaro, čeprav so mu že številni napovedovali konec. Z nekaj kreativnega razmišljanja lahko Twitter zelo dobro uporabimo v poslovne namene iz iz njega še kaj iztržimo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več