Twitter
12.04.2015 15:21
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov trend in novo družbeno omrežje: Videoprenosi v živo

Pheme vas bo dobil na laži!
Pheme vas bo dobil na laži!

Facebook, Twitter, LinkedIn in Google+ so dobro poznana omrežja, na katerih delite svoja mnenja, doživljanja in komentarje s svojimi prijatelji in znanci. Večina omenjenih storitev je svoje rojstvo doživela v prejšnjem desetletju in tako ponudila interpretacijo virtualnega druženja sodobnega časa.

Tehnološki napredek se v tem obdobju ni ustavil in vse bolj zmogljive pametne naprave v kombinaciji z nižjimi stroški prenosa podatkov in večjega števila ponudnikov brezplačnih omrežij Wi-Fi so omogočile rojstvo nove vrste družbenega omrežja. Uporabnikom namesto prebiranja sporočil in ogleda fotografij, ki so se zgodile v preteklosti, omogoča neposredni videoprenos dogajanja v živo.

V ospredju novega trenda je podjetje Twitter s svojo aplikacijo Periscope (http://bit.ly/1EHj0V3). Aplikacija vam omogoča spremljanje videoposnetkov v živo, ki jih drugi uporabniki po svetu v danem trenutku snemajo. Na ta način si pridobite vpogled v dogajanje nepoznane osebe na drugem koncu sveta. Seveda lahko svoj prenos v živo ustvarite tudi sami z zgolj enim dotikom na zaslon pametnega telefona.

Aplikacijo so kot možnost komunikacije opazili tudi mediji in prepoznavne osebe. Periscope omogoča vsem gledalcem, da lastniku videoprenosa postavijo vprašanje in s tem vzpostavijo kontakt. Tako je na primer profesionalni pianist na željo gledalcev igral glasbo mobilnemu občinstvu na omrežju Periscope.

V tem trenutku lahko aplikacijo uporabljate uporabniki pametnih naprav na platformi iOS. Aplikacija je na voljo brezplačno.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več