Twitter
31.07.2017 19:22
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali je družbeno omrežje Twitter na robu propada?

Ali je družbeno omrežje Twitter na robu propada?
Ali je družbeno omrežje Twitter na robu propada?

V zadnjih treh mesecih je najljubše družbeno omrežje ameriškega predsednika Donalda Trumpa zraslo za nič odstotkov. Po zadnjih Twitterjevih poročilih, je v istem obdobju Facebook pridobil 66 milijonov novih članov, prav tako pa je Twitter v prvem četrtletju pridobil devet milijonov več novih članov kot v zadnjem poslovnem obdobju. Vsekakor ne najbolj vzpodbudne informacije za tako uveljavnljeno podjetje, kajne?

Če vas slučajno skrbi, da bi Twitter kar naenkrat lahko izginil, naj vas pomirimo, da takšen scenarij vsaj za zdaj še ni na vidiku. Uspelo jim je zalužiti 574 miljonov dolarjev s prodajo oglasov, vendar se še vedno soočajo s težavami, kako pretvoriti vso to količino vsebine v realen dobiček. Kljub temu, da rezultati podjetja niso najboljši, stvari niso tako slabe kot so morda videti na prvi pogled.

Po Twitterjevih podatkih je v zadnjem četrtletju družbeno omrežje prenehalo uporabljati približno dva milijona uporabnikov. Okrog 70 milijonov ljudi v ZDA, približno 22 odstotkov vse populacije, je Twitter uporabljajo v obdobju prvega četrtletja. Med drugim četrtletjem je ta številka padla na 68 milijonov, kar je precejšen upad za Twitter, ki takšnega padca v ZDA ni doživel že leta, če sploh kdaj (podatki so zgolj od leta 2015 naprej).

V tem času, ko Twitter v ZDA močno pada, drugod po svetu minimalno raste. Torej v zadnjem četrtletju je Twitter na mednarodnem trgu zrasel za slab milijon uporabnikov (na 260 milijonov). Nekateri analitiki pripisujejo to minimalno rast števila uproabnikov ravno zaostrenim razmeram na političnem področju v ZDA, ki se v veliki meri odvija tudi na Twitterju. Če malce bolj natančno razmislimo, praktično ni nekega oprijemljivega razloga za to, da bi se kdorkoli na novo priključil družbenemu omrežju Twitter. Kljub temu, da trdijo, da so odpravili zloglasne probleme s kršilci politike strani, temu še zdaleč ni tako, kajti še vedno obstajajo uporabniki, ki Twitter uporabljajo po svojih lastnih pravilih.

V zadnjih letih se je veliko govorilo o Twitterju in še vedno se govori, vendar se nekako zdi, da je ves ta prah, ki se dviga okrog Twitterja negativno označen, kajti le redko slišimo kakšno pohvalo ali lepo besedo na račun nekdaj največjega družbenega omrežja. Twitter pravi, da je njihov glavni fokus postati najboljši vir, kjer lahko uporabniki najdejo vse plati zgodb, prav tako pa lahko sami delijo različne poglede na aktualno dogajanje. Če je to glavni namen Twitterja, potem vsem uporabnikom, ki družbeno omrežje zapuščajo ni ravno za zameriti, hkrati pa vsi tisti, ki se ne odločajo za to, da bi se priključili omrežju, nimajo ravno najboljše ponudbe.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901