Twitter
08.11.2017 13:00

Deli z drugimi:

Share

Zelo kmalu bomo vsi “čivkali” z 280 znaki

Zelo kmalu bomo vsi "čivkali" z 280 znaki
Zelo kmalu bomo vsi "čivkali" z 280 znaki

Po nekaj mesečnem obdobju testiranja, bo Twitter sedaj ponudil 280 znakov vsem uporabnikom. Posodobitev se bo razširila postopoma, mi pa že nestrpno pričakujemo, kakšen bo rezultat te poteze. Ali bomo priča masovnemu porastu števila čivkov, ali bo slika ostala nespremenjena, ali pa bo Twitter s to potezo celo izgubil določen odstotek uporabnikov?

Po mnenju predstavnikov podjetja naj ne bi bili priča apokaliptični poplavi čivkov. Seveda si ne želijo prenapihnjenih napovedi, kajti iz preteklosti so se naučili, da jih to lahko še kako drago stane. Glede na podatke, ki jih je Twitter pridobil skozi obdobje testiranja, se število čivkov z nadpovprečnim številom znakov ni bistveno povečalo. Je sicer prišlo do zvišanja, vendar ne moremo govoriti masovnosti. Če smo nekoliko bolj konkretni, je bilo zgolj 5 odstotkov poslanih čivkov daljših od 140 znakov. Vsekakor številka, ki ne navdušuje.

V izjavi za javnost je Twitterjeveva produktna menedžerka, Aliza Rosen, razložila izsledke testnega obdobja: Ugotovili smo kdaj in zakaj uporabniki Twitterja uporabijo več kot 140 znakov. Omogočili smo jim boljšo uporabniško izkušnjo in opazili smo, da so začeli bolj pogosto objavljati. Še bolj pomembno pa je to, da so uporabniki v večini primerov ostali pod 140 znaki. Potemtakem je Twitter praktično ostal nespremenjen. Po mojem mnenju smo s povečanjem znakovnega limita naredili pravo potezo, saj smo uporabnikom dali več svobode, na njih pa je, ali bodo in kako bodo to izkoristili.

V tem trenutku nismo ravno prepričani, ali je Twitter na dolgi rok bolj naklonjen 140 znakom, ali pa smo priča zgolj obdobju v katerem smo uporabniki prepuščeni sami sebi in bomo morda sami avtomatizirali uporabo daljših besedil na Twitterju. Zdaj, ko imamo to možnost, bo verjetno potrebnega nekaj časa, preden se navadimo. Kljub temu, da se morda komu zdi podaljšanje limita banalna stvar, gre vseeno za dva-krat več manevrskega prostora, na katerega redni uporabniki Twitterja niso navajeni.

Nova znakovna omejitev bo na boljo v vseh jezikih, ki imajo težave z “prenatrpanostjo”. Po podatkih predstavnika Twitterja, recimo Japonci, Korejci in KItajci ne potrebujejo tovrstne posodobitve, kajti imajo jezike, ki povedo več z manj znaki. Če seveda to primerjamo z jeziki ki so nekoliko bližje nam, lahko vidimo, da govorimo o dveh ekstremih. Kot vse kaže bo Twiiter zadnjo omejitev na 280 znakov najprej ponudil ravno tem jezikom, ki imajo dotične težave, medtem ko bodo ostali morali še nekoliko počakati, ali pa sploh ne bodo deležni posodobitve.

Poteza z omejitvijo oz. “osvoboditvijo” na 280 znakov je še ena v rsti Twitterjevih potez, s katero tehnološki gigant skuša privabiti nove uporabnike, ali pa morda tiste uporabnike, ki so bili nekoč uporabniki Twitterja in to več niso. Kljub temu, da manko števila uporabnikov na Twitterju ni neposredno povezan z znakovno omejitvijo na 140 znakov, se morda obeta sprememba. V katero smer se bo ta nagnila, je vprašanje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več