Programska oprema
19.07.2012 19:20
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

YouTube omogočil zamegljevanje obrazov

YouTube je za avtorje videoposnetkov pripravil orodje za enostavno zamegljevanje obrazov. S tem bo zagotovljena zasebnost tistim, ki ne želijo biti vidni na posnetku, namenjenemu javnosti.
Zamegljevanje obrazov bo razveselilo tiste, ki se zavzemajo za strogo varovanje zasebnosti na spletu.
Zamegljevanje obrazov bo razveselilo tiste, ki se zavzemajo za strogo varovanje zasebnosti na spletu.

Portal YouTube je bogatejši za novo funkcionalnost, ki bo pripomogla k zagotavljanju večje zasebnost tistim, ki ne želijo biti vidni na posnetku, namenjenemu javnosti. Največji ponudnik spletne storitve za izmenjavo filmskih posnetkov je namreč uvedel možnost zamegljevanja obrazov. Ta utegne priti zelo prav v primeru, ko želi avtor posnetka zakriti identiteto osebe na videoposnetku ali to od njega zahteva oseba, ki se v njem pojavi.

Nova spletna storitev temelji na osnovi tehnologije, ki jo podjetje Google že dalj časa uporablja pri spletni storitvi Google Street View. Ta bolj ali manj uspešno zamegljuje obraze, ki jih posnamejo posebne kamere na vozilih za fotografiranje cest in ulic. Z uvedbo omejene funkcionalnosti je spletni portal YouTube dejansko postal prvi na svetu, ki je omogočil zamegljevanje obrazov z namenom varovanja zasebnosti posnetih oseb.

Spletna storitev za zamegljevanje posnetkov na portalu YouTube je brezplačna in enostavna za uporabo. Ko nanj naložimo videoposnetek, kliknemo na povezavo »Upravitelj videoposnetkov« (ta se prikaže s klikom na naše ime desno zgoraj). Pri videoposnetku, kjer želimo zamegliti obraze, kliknemo na »Uredi« in izberemo meni »Izboljšave«. S klikom na gumb dodatne možnosti, se nam bo prikazal gumb za zameglitev vseh obrazov. Postopek zaključimo s klikom na gumba »Uporabi« in »Shrani kot«.

Novo spletno storitev smo preizkusili tudi sami, in sicer na naključnem videoposnetku. Originalni videoposnetek se nahaja na spletnem naslovu http://youtu.be/ODwuoEnwUPs, predelani pa na povezavi http://youtu.be/7h05DfNsQAA. Spletna storitev je delo opravila kar solidno.

Tu velja omeniti, da pri tem postopki nekateri obrazi ali okviri morda ne bodo zamegljeni. Če niste zadovoljni z rezultatom, nastavite videoposnetek kot zaseben, saj v nasprotnem primeru boste lahko imeli težave v primeru, da bo videoposnetek videl kdo, ki ne želi biti na njem. V najslabšem primeru vam ga bo Google samodejno izbrisal.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več