Računalništvo, telefonija
09.05.2014 15:06

Deli z drugimi:

Share

25 let inovacij

Garmin je nastal iz želje po odkrivanju, spoznavanju in učenju. Z našimi strankami delimo strast do inovacij in željo po izzivih. Brez dvoma je vsak izziv na poti privedel do revolucionarnega izdelka za Garminovo skupnost. Na vseh svojih ciljnih tržiščih, od pomorstva in letalstva do športa in rekreacije na prostem, smo predstavili pionirske tehnologije in s tem želimo nadaljevati.
Garmin praznuje 25 let
Garmin praznuje 25 let

1989

Gary Burrell in dr. Min Kao ustanovita družbo Garmin

V zadnjih 25 letih je Garmin uvedel številne nove kategorije izdelkov in se razvil v vodilno svetovno podjetje na področjih avtomobilskih, mobilnih, zunanjih, pomorskih in letalskih izdelkov ter izdelkov za vadbo.

1993

Garmin predstavi prvo napravo GPS s premikajočim se zemljevidom

Garmin je predstavil prvo napravo GPS s premikajočim se zemljevidom (GPS 95) in je oral ledino na področju naprav GPS za avtomobile s prvo prenosno avtomobilsko napravo GPS z zemljevidi (StreetPilot®).

1994

Prvi navtični ploterji GPS na tržišču

Že od samega začetka je bil Garmin tudi vodilno podjetje na tržišču pomorskih izdelkov, saj je zasnoval ene od prvih navtičnih ploterjev GPS (GPSMAP® 210), danes pa se ponaša z najsodobnejšimi napravami z integriranim omrežjem Garmin Marine Network.

1997

Garmin predstavi inovacije digitalne pilotske kabine

Kot eno od vidnejših podjetij na področju splošnega letalstva je Garmin prenovil digitalno pilotsko kabino z napravama GNS® 430 in 530, nato pa se je na področju poslovnih reaktivnih letal Part 25 uveljavil z napravo G5000 Glass cockpit (2010).

1998

Napovedana je bila prva avtomobilska naprava za satelitsko navigacijo StreetPilot®

Imel je ulični zemljevid s pogledom od zgoraj na črno-belem zaslonu LCD in zemljevide na podatkovnih kasetah velikosti 8 ali 16 MB. Podrobne načrtovane poti je bilo mogoče ročno ustvariti v programski opremi, govorjenih navodil pa ni bilo.

1999

Prva namenska ročna naprava za hojo – eTrex®

Rumeni eTrex je postal najbolje prodajana Garminova ročna naprava GPS. Trenutna različica, eTrex 10, ohranja “rumeno†barvo izvirne naprav eTrex, ima pa seveda veliko več funkcij.

2000

Garmin je postal javna delniška družba na borzi NASDAQ

Garmin je leta 2000 postal javna delniška družba na borzi NASDAQ in je leta 2012 postal del borznega indeksa S&P 500.

2003

Napovedali smo prvo zapestno napravo GPS

Naprava Forerunner® 101 je s signalom GPS izračunavala čas, tempo in razdaljo. Trenutni modeli vključujejo triatlonsko uro Forerunner 910XT in napravo Forerunner 620, ki prikazuje dinamiko teka.

2005

Družina nuvi®300

Družina nuvi 300 je bila prva moderno oblikovana naprava za satelitsko navigacijo, ki jo je ustvaril Garmin. Zdaj prepoznavna tanka kvadratna oblika je pomenila, da je bilo mogoče satelitsko napravo preprosto spraviti v žep ali torbico.

2006

Prvi kolesarski računalniki – Edge®205/305

Poleg časa, hitrosti in razdalje so bili na voljo dodatni senzorji za merjenje kadence ter srčnega utripa. Novejši modeli, kot je Edge 1000, imajo zemljevide, podajajo navodila zavoj za zavojem in beležijo informacije o moči.

2007

Objavljeno je bilo spletno mesto Garmin Connect

Da bi dopolnil hitro rastočo družino ur za vadbo in kolesarskih računalnikov, je Garmin objavil spletno mesto Garmin Connect, ki strankam omogoča prenašanje in deljenje svojih podatkov o vadbi.

2008

Prva ročna naprava za hojo z zaslonom na dotik – Oregon®

Prva ročna naprava za hojo z zaslonom na dotik. Zaslon na dotik zagotavlja veliko hitrejše in preprostejše upravljanje, še posebej za uporabnike, ki morajo koordinate in informacije vnašati na poti.

2009

Prvi namenski izdelek za golf – Approach®G5

Garmin je na področje golfa vstopil z ročno napravo z zemljevidi igrišč, razdaljami udarcev, karticami z rezultati in razdaljami do zastavic. Sledila mu je družina ur in ročnih naprav za golf.

2009

Prva ura za triatlon Forerunner®310XT

To je bila prva ura družbe Garmin™, primerna za vse tri discipline triatlona, saj je lahko merila razdaljo med plavanjem in je vključevala funkcije za tek in kolesarjenje.

2014

Nova tržišča – VIRB®in vi­vofit

Garmin je na tržišči športnih kamer in naprav za dobro počutje vstopil s športnima kamerama VIRB in VIRB Elite ter paščkom za zdravo počutje vi­vofit. S 25 leti znanja in inovacij ustvarjamo odlične nove izdelke.

2014

V 25 letih …

je Garmin od ustanovitve prodal 126 milijonov naprav.

Kam vas bo vodilo Garminovo potovanje?

Pohodništvo, jadranje, kolesarjenje in tek – vse te dejavnosti lahko še izboljšate z Garminovimi napravami GPS.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več