13.07.2017 10:30
Posodobljeno 7 let nazaj.

3 razlogi zakaj bi se osnovnošolci morali učiti programiranja

Programiranje postaja osnovna pismenost

V 21. stoletju je znanje programiranja enako znanju branja ali pisanja. Dandanes skoraj vsa delovna mesta zahtevajo vsaj delno znanje programiranja oz. povezovanja posameznih programov preko API. Raziskave kažejo da tisti, ki imajo osnovno znanje programiranja, dosežejo boljše delovne rezultate, saj lahko tako obdelujejo več informaciji hkrati in izluščijo tiste najpomembnejše.

Ideja za naslednjo hit aplikacijo

Vsi imamo ideje, vendar jih imajo možnost uresničiti le tisti z znanjem programiranja. Če želite, da bo vaš otrok sposoben logično razmišljati in uresničevati svoje ideje, ga spodbujajte k učenju programiranja.

Začetek ni težak

Ko pomislimo na programiranje, si predstavljamo na tisoče vrstic neberljive kode, vendar pa je to daleč od resnice. Današnji otroci imajo na voljo različne programe kot je na primer Scratch, ki jih skozi igro nauči funkcije programiranja, preden sploh napišejo vrstico kode.

V izobraževalnem centru Housing zato organiziramo počitniški izziv programiranja LEGO robotov za otroke, kjer se bo teorija programiranja prepletala s prakso, končni izdelek pa bo predstavljal delujoč robot, ki bo ubogal vnesene ukaze. Za več informaciji o tečaju prosimo sledite tej povezavi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri HOUSING Co. d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.