Računalništvo, telefonija
26.08.2013 10:09
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3D tiskalniki MakerBot

Za vsa podjetja, industrijske obrate in posameznike – inženirje, oblikovalce, raziskovalce ali pa zgolj posameznike željne ustvarjanja, ki neprestano težijo k stroškovnem izboljševanju svojega poslovanja ali proizvodnje, ima podjetje 3WAY d.o.o. preprosto rešitev. 3D tiskalniki MakerBot Replicator 2 in MakerBot Replicator 2X omogočajo cenejšo alternativo izdelovanja prototipov in funkcionalnih sestavnih delov končnega izdelka.
Replicator 2
Replicator 2

MakerBot Replicator 2

Replicator 2 postavlja nove standarde pri namiznih 3D tiskalnikih. To je četrta generacija 3D tiskalnikov podjetja MakerBot in je njihov najboljši 3D tiskalnik na tržišču. Z resolucijo 100 mikronov in velikim volumnom tiskanja ~6700 kubičnih centimetrov je MakerBot Replicator 2 enostavno hitro in najbolj dostopno orodje za izdelovanje kvalitetnih modelov. Podjetje MakerBot postavlja nove standarde pri vsakdanjem delu, tako da jih lahko tudi vi z njimi postavite na višji nivo.

Z Replicatorjem 2 lahko izdelate kvalitetne modele in zelo kompleksne modele. Pri 3D tiskalnikih se kvaliteta meri z višino nivoja. Ta tiskalnik omogoča velikost nivoja 100 mikronov in s tem dobimo zelo gladko površino, brez da bi jo pozneje obdelovali. Osnovni material je bioplastika oz. PLA, pri katerem se ne pojavi drsenje in lupljenje.

Izdelovanje svetovnega razreda

Z novim MakerBot Replicatorjem 2 lahko pričakujete izdelavo profesionalnih in kvalitetnih prototipov ter atraktivnih umetniških del. Kvaliteta 3D tiskanja se pogosto meri v višini nanosa plasti – manjša kot je plast, večja je resolucija.

Dovolj prostora za ustvarjanje

MakerBot Replicator 2 vsebuje delovni prostor, ki je večji od prejšnjih tiskalnikov v vseh treh dimenzijah. Tiskalnik ima 6718,7 kubičnih centimetrov delovnega prostora, s katerim lahko razmišljate in ustvarjate širše kot kadarkoli prej. Novi MakerBot Replicator 2 je po svojem volumnu za 37 % večji od svojih predhodnikov. V kombinaciji z napredkom v hitrosti lahko sedaj naredimo veliko več v mnogo krajšem času.

MakerBot PLA žarilna nitka

Sedaj lahko dosegate največjo kvaliteto izdelkov in hkrati naredite uslugo okolju. Replicator 2 perfektno deluje z materialom PLA, obnovljivo bioplastiko, ki se zanesljivo drži platforme, praktično brez luščenja, gubanja in drsenja. Z MakerBot PLA žarilno nitko lahko izdelate profesionalno kvalitetne prototipe in ogromne kose z dimenzionalno stabilnostjo, kar pomeni, da to kar oblikujete, tudi dobite. Še več, prihranili boste do 32 % več energije kot z uporabljanjem ABS plastike.

Prašno obarvano jekleno ohišje

Da bi bil Replicator 2 dovolj čvrst in trajen za tiskanje visoke hitrosti, ima trdno jekleno ohišje, ki je prašno barvano in lično izdelano. Ohišje je odporno tudi na spremembe temperature in vlage, zaradi česar je prilagodljivo vašemu delovnemu mestu.

MakerBot Replicator 2X

Replikator 2X je eksperimentalni 3D tiskalnik z dvema glavama, kjer lahko s pomočjo segrete platforme uporabljamo ABS material. Tako lahko tiskamo 3D modele dvobarvno brez menjave materiala. Velikost tiskalnika je popolnoma enaka tiskalniku Replicator 2, samo da ima ta tiskalnik še dodatno ogrevano osnovno ploščo in tudi zaprto delovno območje s pleksi steklom. Zaradi ogrevane osnovne plošče je tudi delovni prostor tiskanja nekoliko manjši in znaša ~6000 kubičnih centimetrov.

Če želite imeti modele v dveh različnih barvah, lahko to storite brez menjave barve materiala, saj glavi omogočata enostavno menjavo med barvama. Zaradi bolje kontroliranega in enakomernega ohlajanja ABS-a ima tiskalnik zaprte stranice s pleksi steklom.

Super ravno ogrevana vgrajena platforma, optimizirana za ABS

Dobro 3D tiskanje temelji na spoznanju o pomembnosti ploskosti. MakerBot uporabniki vedo, kako pomembno je imeti super ravno ploščo, zato so si proizvajalci tiskalnika MakerBot Replicator 2X to lastnost postavili kot prioriteto. Črna aluminijasta vgrajena plošča je anodizirana za dolgoživost in obdelana z visoko toleranco ravnosti, tako tisk drži bolj zanesljivo in preprečuje upogibanje navzgor.

Šeststransko zaprt prostor za stabilizirano ABS hlajenje

Ker se ABS plastika ohlaja prehitro, se pri tem nagiba k neenakomernemu krčenju in zaradi tega lahko nastanejo razpoke ali neenakomerne površine. Da bi takšne stvari minimizirali, so proizvajalci zaprli delovni prostor s pleksi steklom. Tako ni treba skrbeti za pretok zraka v delovnem prostoru, ki lahko povzroči nedoslednost pri tisku. Za spremljanje delovanja tiskanja so stranice prozorne.

Pooblaščeni zastopnik za 3D tiskalnike MakerBot Replicator 2 in Replicator 2X je 3WAY, d. o. o.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3WAY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3WAY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3WAY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več