Računalništvo, telefonija
11.09.2015 13:31

Deli z drugimi:

Share

4 e-mail trendi v letu 2015

Kupce vedno preusmerite na optimizirano pristajalno stezo
Kupce vedno preusmerite na optimizirano pristajalno stezo

Se spomnite legendarnega Walkmana? Njegovi uporabniki smo bili najsrečnejši ljudje na svetu, saj mobilnih telefonov takrat še nismo poznali, kljub temu pa smo lahko poslušali naše najljubše skladbe na vsakem koraku. Drugih, podobnih stvari praktično nismo potrebovali. Takšna je bila včasih tudi e-pošta; za poslovno in zasebno komunikacijo drugega nismo potrebovali! Toda v nasprotju z Walkmanom, ki ga je povsem »povozila« moderna tehnologija, je e-pošta še danes zelo pomembna!


E-pošta še vedno 40 x bolj učinkovita kot Facebook in Twitter skupaj

O e-pošti in njenih trendih v 2015 smo se pogovarjali z Juretom Adlešičem iz podjetja Dominatus d.o.o. Jure nam je povedal, da e-pošta ostaja izjemno pomembno orodje za tržnike tudi v 2015. Glede na raziskavo, ki jo je opravila družba Acxiom, kar 73 % vprašanih raje prejme e-pošto kot pa zasebna sporočila na družabnih omrežjih, direktno pošto ali SMS sporočilo. Več o raziskavi najdete tukaj.

Tako kot so se spreminjali in razvijali potrošniki, se je razvijal tudi način komunikacije preko e-pošte. Za učinkovit nastop preko tega kanala, ki je glede na raziskavo družbe McKinsey 40 x bolj učinkovit za pridobivanje novih strank kot Facebook in Twitter skupaj, pa je dobro poznati in upoštevati določene trende in pravila. Več o raziskavi najdete tukaj.

V Dominatusu vam svetujejo upoštevanje sledečega:


1. Prilagodite e-maile in pristajalne strani za mobilno uporabo

Če zadnjih nekaj let niste živeli v divjini, povsem odrezani od civilizacije, vam je jasno, da ljudje v 21. stoletju vsakodnevno uporabljamo mobilne naprave za praktično vse! Raziskava družbe Harland Clarke Digital je pokazala, da je skoraj 45 % vse e-pošte odprte na mobilnih napravah!


Zato je izjemno pomembno, da sta tako vaš e-mail kot tudi pristajalna stran prilagojena in optimizirana za mobilno uporabo! Mobilni uporabniki običajno multi-taskajo in je zato izjemno težko pridobiti njihovo polno pozornost. Naloga pa je še toliko težja, če so vsebine težko berljive in težko dostopne. Pri Googlu so ugotovili, da vas v tem primeru kar 61 % ljudi najverjetneje ne bo več obiskalo, medtem ko se jih bo približno 40 % odločilo, da preizkusijo svojo »srečo« pri konkurenci… AUČ!

Zakaj je nujno, da vašo stran prilagodite mobilnim napravam, si preberite tukaj.

2. Bodite osebni

E-maili so v osnovi zasnovani tako, da so lahko izredno osebni. Z lahkoto jih primerjamo z pismom ali razglednico, ki nam jo je poslal znanec. Količina poslanih e-mailov se iz leta v leto povečuje, zato mora biti vaš e-mail, če želite, da ima kakršenkoli učinek, izjemno oseben! Vsak e-mail morate unikatno zasnovati in prilagoditi za ciljno skupino!


Kje začeti z »osebno noto«? Začnite pri naslovu (subjectu) e-maila … navsezadnje je od dobrega naslova odvisno, ali bodo prejemniki vašo e-pošto sploh odprli, ali pa bo zapečatena odromala v koš!

3. Manj pomeni več

Uporabniki e-storitev smo zaradi prenasičenosti in pomanjkanja časa postali izredno nepotrpežljivi. Ne maramo nepotrebnega govoričenja, ključne informacije pa želimo sedaj, v tem trenutku! Glede na vse indice pa je pričakovati, da se bo trend »kratkosti« nadaljeval tudi v prihodnjih letih.

Namesto dolgih in dolgočasnih besedil rajši uporabite animacije, slike in videe. Izredno učinkovit in praktičen primer je Dellova kampanja, kjer so uporabili GIF animacijo, s katero so prikazali, kako se obrne zaslon na njihovem ultrabooku. Kakšen je bil rezultat? 109 % povečanje prihodkov preko e-pošte v primerjavi s prejšnjimi e-maili!

4. Pazite, kje vaši bralci pristanejo

Kot je Jure že povedal, se boj za pozornost začne že pri subjectu, kateremu vsi namenjamo izredno veliko časa in pozornosti. Naslednji korak je sporočilo e-maila, ki mora uporabnika prepričati, da klikne na želeno povezavo. Zakaj bi vlagali čas in trud v pripravo maila, potem pa dopustili, da vam stranke pobegnejo, ker niste ustrezno poskrbeli za pristajalno stran?!

Če želite vrhunske rezultate, kupce vedno, ko je to mogoče, usmerite na edinstveno izdelano in posebej za to optimizirano pristajalno stran! Če v e-mailu ponujate npr. dodatne popuste, naj povezave vodijo neposredno do strani s popusti!

E-poštni nabiralniki so iz dneva v dan bolj polni, zato je pomembno, da se razlikujete od konkurence! Bodite izvirni, kreativni in osebni … in ne pozabite na segmentacijo! Le na tak način boste lahko ta kanal kar najbolje izkoristili!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več