Igre
31.05.2010 20:53
Posodobljeno 14 let nazaj.

Michael Pachter podpira Ubisoftov DRM

Michael Pachter

Založniška in razvijalna hiša Ubisoft je v koncu januarja najavila, prihod protipiratskega mehanizma, ki naj bi piratom onemogočal igranje piratskih iger. Ta sistem se imenuje DRM (Digital Rights Management). Deluje tako, da mora igričar ob igranju igre Assassin’s Creed 2, ki podpira DRM, imeti neprekinjeno internetno povezavo, preko katere se preverja ali je naša kopija pridobljena po legalni ali ilegalni poti.

Toda, v teoriji se nekatere stvari velikokrat slišijo predobro, da bi bile res, kar se je tudi zgodilo. DRM je bil že v nekaj dneh od njegove splavitve močno na udaru s strani hekerjev, ki so ga kasneje tudi zlomili. A DRM je imel poleg hekerjev tudi nešteto drugih problemov, zaradi katerih igričarjem velikokrat ni bilo moč igrati iger, ki so podpirale ta sistem.

Kakorkoli že, eden izmed precej medijsko izpostavljeni analitikov, Michael Pachter, je v oddaji Pack-Attack!, ki jo gosti GameTrailers.com, prišel na plano z izjavo, da osebno stoji za DRM sistemom. Michael je namreč mnenja, da bi bilo potrebno prenesti DRM tudi na ostale igre, kajti nič ni narobe s tem, da želijo avtorji preveriti ali igramo z legalno kopijo ali ne. Navsezadnje je to njihovo delo, ki bi ga bilo potrebno spoštovati. A še vedno ne moremo mimo dejstva, da je DRM povzročal nemalo težav.

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

BROTHER CEE GmbH