17.11.2016 15:03
Posodobljeno 7 let nazaj.

5 zanimivih funkcionalnosti P9

Skrivnosti, ki komaj čakajo, da jih odkrijete, ima tudi Huawei P9. V eksluzivni in trendovski modri različici ima kar nekaj funkcij, ki vas bodo navdušile. Predstavljamo vam pet izbranih zanimivosti modrega telefona Huawei P9.

Upravljanje telefona s členki na prstih

Huawei se ponaša z dodatnimi funkcijami, ki jih aktiviramo z uporabo členkov. Z enojnim dotikom s členkom naredimo screenshot celotnega zaslona. V primeru, da želimo screenshot izbranega območja, tega označimo in nato potrkamo s členkom po zaslonu. Če potrkamo z dvema členkoma hkrati, lahko začnemo s snemanjem naših aktivnosti v smartphone meniju. To orodje je zanimivo predvsem za uporabo v različnih prezentacijah. Še več, če na zaslon izpišete »c«, »e«, »m« ali »w« prižgete aplikacijo, ki je bil pripisan ta dopis. Tako lahko z izpisom črke »c« dostopate do kamere ali s črko »e« do elektronske pošte.

Če želimo vzpostaviti upravljanje telefona s členki, sledimo poti: Settings, Smart assistance in nato Motion control.

Ali vaš P9 uporablja več oseb?

Standardni problem uporabnikov pametnih telefonov se pojavi, ko posodimo telefon prijatelju ali družinskemu članu. Takrat so lahko varnostne nastavitve na telefonu celo odveč. Huawei tu ponuja odlično rešitev. Uporabnik P9 lahko ustvari dodatni račun za druge uporabnike, ki nima dostopa do fotografij, pogovorov itd. V nastavitvah lahko tudi določimo, ali lahko drug uporabnik z našega telefona kliče ali pošilja SMS-e. S tem ohranjamo zasebnost, hkrati pa brez težav posodimo telefon nekomu drugemu.

Če želite vzpostaviti nov račun, vstopite v meni Settings in izberite Users function.

Kaj vse omogoča čitalec prstnega odtisa

Čitalec prstnih odtisov navadno asociira na varnost podatkov in olajšano pot do odklenjenega telefona. Z dotikom v manj kot sekundi dostopamo do zaslona našega telefonu. Preseneča pa, da lahko Huawei P9 pospeši tudi druga vsakodnevno uporabljena orodja na telefonu. Dotik čitalca lahko vodi do fotoaparata ali snemanja video vsebin, javljanja na telefonski klic ali utišanja jutranje budilke. Lahek dotik od zgoraj navzdol bo odprl Notification meni, v galeriji pa se lahko levo in desno premikamo s premikanjem prsta na čitalcu levo in desno. To je uporabno, ko prijatelju kažemo fotogalerijo s svojega potovanja ali igre z otroki.

Vse te funkcije lahko nastavite v nastavitvah čitalca prstnega odtisa.

Podpis zaklenjenega zaslona

Vsakemu izmed nas se lahko zgodi, da pozabimo telefon v restavraciji ali taksiju. Funkcija zaklepanja zaslona poštenemu najditelju onemogoči poiskati lastnika telefona. Obstaja dobra rešitev za to. V Lock Screen meniju lahko nastavimo podpis, ki bo viden, če bo nekdo poskušal odkleniti telefon. Najbolje je, da izpišemo naše ime in priimek ter telefonsko številko ali elektronski naslov, kjer smo dosegljivi. Zaradi te funkcije povečamo možnosti, da ga ob izgubi dobimo nazaj.

Univerzalni iskalnik

Pogosto izgubljamo čas, da najdemo aplikacijo, kontakt ali tekstovno sporočilo, kjer imamo pomemben podatek. Takšno iskanje lahko vzame tudi nekaj minut, sploh če imamo na telefonu res veliko podatkov in programov. Huawei P9 nam pri tem lahko pomaga. V trenutku lahko najdemo vse, kar vsebuje niz znakov, ki jih vnesete v iskalnik. Iskalnik je dostopen na vseh zaslonih, če s prstom podrsamo od sredine proti dnu zaslona. Iskanje aplikacij, kontaktov ali sporočil ne bo nikoli več problem.

Zgornji seznam je le del vseh presenečenj, ki jih ponuja Huawei P9. Telefon je ustvarjen, da olajša naše življenje. Poleg osnovnih funkcionalnosti, ki jih uporabljamo vsakodnevno, svetujemo, da spremljate tudi vse dodatne nove storitve, ki jih Huawei razvija za vas.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323