18.05.2015 10:30

5 novosti, ki jih prinaša posodobitev GWT

GWT je doživel posodobitev. V Google Webmaster Tools (Orodju za spletne skrbnike) imamo sedaj na voljo beta Analitiko iskanja. In kaj nam novo orodje prinaša?
5 novosti, ki jih prinaša posodobitev GWT

Mobilegeddon je za nami (kaj točno se je zgodilo in kaj nam je Mobilegeddon prinesel, si lahko prebereš tukaj).

Kljub temu, da nismo doživeli apokaliptične spremembe, kot smo jo pričakovali, lahko vidimo, da Google še vedno ne miruje. Še naprej nas prepričuje, da so mobilci zelo pomembni in da je oziroma bo mobilcem prijazna spletna stran t. i. “must have” vsakogar, ki želi dosegati rezultate na spletu.

V prejšnjem tednu je Google predstavil novost. V Google Webmaster Tools (Orodju za spletne skrbnike) imamo sedaj na voljo beta Analitiko iskanja. Nova verzija je nadgradnja starih iskalnih poizvedb, ki naj bi bila bolj natančna in bolj uporabna (tako trdijo v Googlu). In kaj nam novo orodje prinaša?

Nova analitika iskanja nam prinaša več možnosti, prav tako pa je na voljo tudi nekaj več podatkov. Sedaj lahko podatke o klikih, prikazih, CTR-ju in položaju (ali pozicijah) na iskalniku grupiramo in filtriramo po kategorijah: poizvedbe, strani, države, naprave, vrste iskanja in glede na datume. Možnosti prikaza podatkov je precej, vprašanje pa je, kaj nam novo orodje v resnici omogoča?

5 novosti, ki jih prinaša posodobitev GTW:

1. Natančnejše podatke
  2. Možno časovno primerjavo
  3. Filtriranje in primerjanje po državah
  4. Filtriranje in primerjanje podatkov glede na naprave
  5. Možnost spremljanja podatkov glede na vrsto iskanja

Kako si lahko s temi novostmi pomagate, preberite v Red Orbit blogu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več